Starosta komentuje rozhodnutí antimonopolního úřadu

IMG 3297Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vydal dne 13. dubna rozhodnutí, ve které sám z úřední povinnosti přezkoumal úkony zadavatele učiněné v jednacím řízení bez uveřejnění u veřejné zakázky „Projektová dokumentace na rekonstrukci náměstí a přilehlých ulic ve Velkém Meziříčí“.

Jednalo se o následné řízení se společností MCA atelier, s. r. o. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže shledal v rámci této veřejné zakázky několik nesrovnalostí a zatím nepravomocně rozhodl o zrušení jednacího řízení bez uveřejnění se společností MCA atelier, s. r. o. Mezi hlavní nesrovnalosti lze zařadit postup zadavatele, který zahájil jednací řízení bez uveřejnění před ukončením zadávacího řízení na veřejnou zakázku se stejným předmětem (zadávací řízení s Ing. arch. Davidem Mikuláškem), a dále pak z důvodu zahájení následného řízení s účastníkem soutěže, který nebyl vybrán. Město Velké Meziříčí s ohledem na složitost dané věci zvažuje podání opravného prostředku, neboť Úřad pro ochranu hospodářské soutěže nedostatečně odůvodnil své rozhodnutí a je cílem odstranění všech případných pochybností.

Josef Komínek, starosta města Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.