V Jihlavě je nový babybox. Přispělo na něj i naše město

ImageBabybox nové generace, který finančně podpořilo i město Velké Meziříčí, byl slavnostně otevřen v jihlavské nemocnici. Schránka pro odložené novorozence je modernější a bezpečnější.

Babybox v jihlavské nemocnici slouží již devět let. Za tu dobu do něj byly odloženy tři zdravé děti - dvě holčičky a naposledy v srpnu 2017 chlapeček.

Cena nového babyboxu je tři sta tisíc korun. Pěti tisíci korunami přispělo i město Velké Meziříčí. Moderní schránka zůstává na stejném místě nemocnice, jako byla ta předchozí. Je nerezová, klimatizovaná, ventilovaná, opatřebá mnohonásobně jištěnou signalizací a náhradními elektrickými zdroji pro větší komfort dítěte i personálu.

Babybox pro odložené děti má pomáhat dětem, ale i rodičům a matkám, které se v tísnivé situaci nedokážou postarat o novorozence. Odložení dítěte do babyboxu není trestné a je zcela anonymní.

-red-

Image 2

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.