Do Meziříčí se sjely tibetské dogy

IMG 3458Asi pětačtyřicet tibetských dog z celé České republiky i Slovenska se objevilo v sobotu ve Velkém Meziříčí.  Majitelé tohoto málopočetného plemene psa měli poblíž našeho města setkání, během nějž navštívili rozhlednu na Fajtově kopci, náměstí i zámeckou zahradu.

Třídenní setkání majitelů tibetských dog proběhlo v Zásece. „Scházíme se letos již potřetí a poprvé ve Velkém Meziříčí, které je skvěle dostupné pro účastníky z celé republiky. Přijeli sem přátelé z Mostu, Ostravy, Plzně, Mikulova či Bánovců nad Bebravou,“ uvedla organizátorka setkání Mirka Šigutová. Mezi psy byla ve vestičce s červeným křížem nepřehlédnutelná fenka Carrie chovatele Petra Ambrože, známá z naší loňské reportáže o canisterapii v Charitním domově v Moravci. Ta měla na setkání dokonce i některé své potomky, stejně jako mnozí další. Téměř by se dalo říct, že se sešla jedna velká rodina, z níž někteří jedinci se pyšní titulem grand šampiona.

„Chceme společně strávit čas, relaxovat i pobavit se, pojí nás společný zájem,“ popsala hlavní účel setkání Mirka Šigutová. „Je to dobré pro socializaci psů i skvělá prezentace plemene tibetských dog na veřejnosti,“ doplnila Eva Feistauerová, poradkyně chovu, která pomáhá tibeťanům v nouzi.

Účastníci si pochvalovali i velkomeziříčské informační centrum, kde dostali propagační materiály a informace o zajímavostech ve Velkém Meziříčí a jeho okolí. „Je to skvělý tip na výlet a někteří z nás se sem jistě v budoucnu zase podívají,“ dodala pořadatelka akce.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.