Filozofický festival dnes končí. Bude afterpárty

IMG 4151Evropský festival filozofie se chýlí ke konci. Uplynulé tři dny přinesly zajímavá témata k diskusi, divadlo i vystoupení hudebních klaunů. Dnes jsou na programu poslední akce – přednáška Jiřího Hoška o brexitu coby mementa czexitu, promítání filmů Radima Svobody Kontra a Cornelia a na závěr afterpárty s ředitelem festivalu Milanem Dufkem, který zhodnotí letošní ročník.

Na téma pražského jara 1968 po víkendu zahájili diskusi Michael Hauser, Petr Kužel a Ondřej Lánský. Festival pokračoval debatou o budoucnosti člověka, vývoji umělé inteligence i technologických utopiích s Josefem Krobem, Robinem Kopeckým, Jiřím Wiedermannem a Pavlem Vachtlem. Včera se pak přednášející Petr Agha, Radek Buben a Bohuslav Binka věnovali budoucnosti státu. Na stejné téma proběhne i dnešní závěrečná přednáška novináře a bývalého zpravodaje ČRo Jiřího Hoška.

Mezi filozofickými bloky mohli zájemci navštívit představení Divadelní společnosti FF MU Brno s názvem Filosofická otázka a také dvě akce v rámci Concentusu Moraviae. O humoru v hudbě hovořili Miloš Štědroň a Milan Uhde. A téma humoru bylo zásadní i ve včerejším hudebním čísle Malá noční hudební můra.

Martina Strnadová

 

Závěrečný program EFF – čtvrtek 14. června:

17.00 přednáška v kinosále

Jiří Hošek – Budoucnost státu, Brexit coby memento czexitu

19.00 promítání v kinosále

Radim Svoboda – filmy Kontra a Cornelia

20.00 – afterpárty v kinosále a předsálí kina

S ředitelem festivalu Milanem Dufkem o všem, co vás zajímá

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.