Fotbalisté dosáhli nejlepšího výsledku v historii

IMG 4179„Dosáhli jste historicky nejlepšího umístění velkomeziříčského fotbalu a za to vám patří velký dík,“ přivítal starosta města Josef Komínek fotbalisty na radnici. A tým FC Velké Meziříčí letos skončil na druhé příčce tabulky Moravskoslezské fotbalové ligy.

Na úspěchu zdejšího fotbalu se podíleli hráči Rostislav Kruba, Tomáš Pokorný, Michal Bouček, David Komínek, Jaroslav Krejčí, Miloš Kriegsmann, Patrik Mucha, Jan Šimáček, Lukáš Berka, Robin Demeter, Petr Dolejš, Jaroslav Dufek, Jan Minařík, Eduard Smejkal, Radim Šuta, Tomáš Duba, Pavel Mezlík, Pavel Simr, Adam Vlk, Patrik Pokorný, trenér Libor Smejkal, vedoucí mužstva Jaroslav Mynář a lékař Jaroslav Havlíček.

Fotbalisté měli našlápnuto k postupu do druhé nejvyšší fotbalové soutěže v ČR. Nevyšlo to. MSFL vyhrál Prostějov. „Třeba to vyjde příště,“ okomentoval možný postup starosta a dodal: „Podali jste vynikající výkon po celou sezonu.“

„O kousek nám to uteklo. Ale je to sport, v něm se nedá poručit. Jsem rád za to, že se nám tady vytvořila dobrá parta, což je základ všeho,“ řekl trenér Libor Smejkal a ocenil podporu města. „Určitě k tomu přispělo i nové zázemí, které město fotbalistům v předloňském roce vybudovalo na Tržišti. A jsem rád, že se buduje dál i umělka,“ dodal Libor Smejkal. Zároveň zmínil jednu bolest, se kterou se nejen fotbalisté potýkají. A to je nedostatek trenérů mládeže a jejich malá podpora. „Chtěl bych poprosit, zda by nám v tom město nemohlo nějakým způsobem pomoci. Jinak nám ujede vlak,“ podotkl Smejkal.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.