Most přes Balinku roste podle plánu

IMG 20180720_092722Stavba nového mostu u Jelínkovy vily dodržuje předem stanovený harmonogram a práce tak pokračují podle plánu. Po kontrolním dnu na konci července to Velkomeziříčsku řekl vedoucí radničního odboru výstavby Antonín Kozina.

"Piloty, na kterých vyrůstají pilíře, jsou hotové. Při jejich osazení se potvrdily předpoklady geologického průzkumu, že totiž zhruba dva metry pode dnem řeky je skalní podloží. Piloty jsou do něj osazeny," řekl Antonín Kozina.

V těchto dnech probíhá armování budoucích patek mostu, které pak stavební firma vybetonuje. Na patky poté usadí samotné těleso nového mostu.

Stavba nového mostu přes Balinku začala převzetím staveniště v polovině května. Stavební firma pak vybudovala dvě provizorní lávky pro pěší a od 17. května pak most uzavřela. Od 11. června starý most zmizel a nový má být podle smlouvy hotový 15. listopadu.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.