Devátý filozofický festival je minulostí, rýsuje se jubilejní ročník

IMG 5567Letošní už 9. ročník Evropského festivalu filosofie svými tématy i doprovodným programem přilákal tisíce lidí. Podle ředitele festivalu Milana Dufka se festivalových akcí zúčastnilo bezmála 3.500 návštěvníků.

Ti měli v sedmi nabitých festivalových dnech k dispozici 18 přednášejících v pěti tematických blocích. "Už dnes plánujeme téma i aranžmá jubilejního desátého ročníku," slíbil při zakončení festivalu ředitel Dufek.

Doprovodný kulturní program patří k festivalu. V nabídce letos nechybělo 15 akcí - koncerty, divadelní a filmové představení, exhibice slamerů, floristická show i výstava. Ve spojení s mezinárodním hudebním festivalem Concentus Moraviae zájemci slyšeli slovenský soubor Solamente Naturali, do Husova domu zavítala gospelová špička Let’s go, na zámku vystoupil písničkář Vlasta Redl. Uskupení Ikaros pro zaplněný velký sál Jupiter clubu zazpívalo hity z muzikálů Pomáda, Kočky a Lví král. Pohádku Strašidelný mlýn zahrálo divadlo Julie Jurištové, Kočovná filosofická divadelní společnost sehrála filozoficko-detektivní komedii Descartovi parťáci. Místní ochotnickou divadelní scénu na festivalu zastoupil soubor Špatně namíchaný bublifuk ve složení Karolína Smejkalová, Jakub Sedlák, Štěpán Musil, Lucie Kučerová a Hana Holánková. Pod režijním vedením Josefa Marka a Zdeňka Svobody představili na úplný závěr filozofického festivalu komedii Karlíček, s. r. o.

Simona Fňukalová

(fotogalerie zachycuje představení divadla Ikaros, komedie Descartovi parťáci a Karlíček s.r.o.)

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.