Kamenný kříž byl požehnán při oslavické pouti

DSC 0007Kamenný kříž mezi Oslavicí a Velkým Meziříčím byl v neděli 5. srpna požehnán za účasti osmi desítek lidí.

Nový kříž osázený dvěma lípami stojí u cesty v polích, nad bývalým závodištěm, v místě s krásným výhledem na město a do všech světových stran. Tam, kde původně měla být průmyslová zóna u obchvatu. Nahradilo ji duchovní místo s kamenným křížem jako poděkování. Vzniklo díky nezištné pomoci spoluobčanů z Velkomeziříčska.

Asi osmdesát lidí z Oslavice, Velkého Meziříčí či třeba i z Brna se vypravilo ke kříži, jehož žehnání se ujal o. Pavel Šenkyřík. Dobrá polovina účastníků akce šla na místo průvodem rovnou z oslavické poutní mše, další dorazili auty. „Byl jsem překvapen velkou účastí lidí i velmi příjemnou atmosférou. Po žehnání kříže se lidé hned nerozutekli, ještě jsme nějakou chvíli pobyli, debatovali,“ zhodnotil akci jeden z jejích iniciátorů Tomáš Chlubna a popsal průběh dokončení prostranství kolem kříže. Ještě chybí jednoduchá dřevěná lavička. „Ta by snad měla být během čtrnácti dnů hotová a pak ji hned umístíme. Stejně jako krajní body, které by měly být asi z dřevěných hranolů. Trávník zasejeme až někdy na podzim, protože v tomhle počasí by to určitě nemělo cenu. Pak už to bude kompletní,“ dodal Chlubna.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.