V září opět proběhne letecké cvičení NATO

a17a0088V září se opět uskuteční společné letecké cvičení Ample Strike příslušníků Armády ČR s armádami členských a partnerských států NATO. Vzhledem k tomu, že jedním z hlavních míst cvičení bude základna vrtulníkového letectva Sedlec, Vícenice u Náměstě nad Oslavou, zvýšená hluková zátěž se dotkne i obyvatel Velkomeziříčska. Starostovi města to oznámil velitel vzdušných sil, brigádní generál Petr Hromek.

Největší letové úsilí se uskuteční v pracovních dnech od 3. do 14. 9. 2018 v čase od 9.00 do 23.00. Ve dnech pracovního klidu však může dojít k přeletům či odletům letecké techniky nebo k jednotlivým přeletům mezi operačními prostory. Lety v nočních hodinách budou omezeny na minimum.

„Uvědomuji si, že každá podobná aktivita znamená určité omezení pro obyvatele. Ubezpečuji vás, že ze strany řídícího štábu cvičení budou podniknuty všechny kroky k tomu, aby případný negativní vliv byl co nejmenší,“ napsal velitel Petr Hromek v dopise starostovi.

Hlavními místy cvičení budou vedle 22. základny vrtulníkového letectva Sedlec také vojenské výcvikové prostory Boletice a Libavá. Budou využívány i prostory 21. základny taktického letectva Čáslav, Správy letiště Pardubice a 15. ženijního pluku v Bechyni.

-mars-

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.