Děti viděly záchranáře v akci

IMG 5355Složky Integrovaného záchranného systému Kraje Vysočina se představily na velkomeziříčském náměstí. Děti viděly zdravotníky, hasiče i policisty v akci při záchraně zdraví a životů.

Jak si počínat při dopravní nehodě a záchraně lidí z hořícího auta, jak poskytnou první pomoc popáleným, jak bezpečně uhasit hořící olej a jak zneškodnit nebezpečného pachatele s pomocí policejního psa se dozvěděly děti ze škol ve Velkém Meziříčí a okolí, které se zúčastnily Dne záchranářů. Mimo akčních ukázek, které se neobešly bez houkaček a střelby, si zájemci mohli prohlédnout sanitku, policejní auta včetně stíhačky a motorky nebo hasičskou techniku.

Den záchranářů uspořádalo město Velké Meziříčí ve spolupráci s Krajem Vysočina v rámci Zdravého města. Na ukázkách se podílely zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, Hasičský záchranný sbor Velké Meziříčí, Policie ČR a Městská policie Velké Meziříčí.

Martina Strnadová

Město Velké Meziříčí tímto děkuje všem, kteří na akci spolupracovali a prezentovali svoji činnost. Sponzorem hasících přístrojů byla firma Vlastimil Dvořák, provozovna Petráveč, revize hasících přístrojů.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.