Lidl opakovaně potvrdil svůj zájem postavit ve městě prodejnu

vez 01_copyLidl znovu potvrdil svůj zájem postavit ve Velkém Meziříčí prodejnu. Po schůzce se zástupci společnosti to řekl starosta Josef Komínek.

"Na radu města přišli zástupci Lidlu a představili nám projekt, který připravují. V každém případě ve Velkém Meziříčí chtějí stavět a budou stavět," uvedl starosta s tím, že Lidl má v současné době jediný pozemek pro svou prodejnu ve městě, a ten je v bývalém areálu Svitu za řekou. "Pokud by město mělo ke směně nějaký jiný pozemek v lukrativním místě, Lidl by byl ochoten jednat o směně," dodal Josef Komínek s tím, že město však takový pozemek zatím nikde jinde nemá.

Do areálu za řekou je nutno nejdřív zajistit příjezd, tedy postavit most. Lidl je ochoten se na jeho stavbě finančně podílet.

"Pokud by Lidl začal stavět, mělo by současně začít i město se stavbou mostu, vozovky, parkovacími místy a dalším," uzavřel starosta s tím, že vše bude záležet na dohodě mezi městem a Lidlem. O jejích podmínkách rozhodne nové zastupitelstvo.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.