Charita slaví. V úterý se otevřou dveře Nesy, Kopretiny i Wellmezu

offering-427297 1920V úterý 25. září 2018 od 13 hodin otevře žďárská Charita prostory všem zájemcům o služby. V ten den totiž slaví organizace své jmeniny. Stane se tak jako každoročně u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, patrona všech charitních zařízení. V odpolední čas bude možné navštívit všechna zařízení a jejich pobočky, prohlédnout si prostory a zázemí, kde působí, a nakouknout do každodenního provozu, umožňuje-li to charakter dané služby. Ve Velkém Meziříčí budou otevřeny Nesa, Osobní asistence, Kopretina i Wellmez.

„Pro letošní rok jsme se rozhodli přeložit Den otevřených dveří až na odpoledne, aby naše zařízení byla dostupnější více lidem, i těm dopoledne pracujícím,“ sdělila Ing. Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Velké Meziříčí poskytne veřejnosti tradiční den otevřených dveří v denním stacionáři Nesa a v zázemí Osobní asistence na Čechově ulici. Součástí programu je i prodej výrobků uživatelů stacionáře a v 16 hodin koncert hudební skupiny Pavana. Otevřené dveře naleznou zájemci i v centru pro rodiče s dětmi Kopretina na Ostrůvku a v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Wellmez, kde sídlí i pobočka Klubu v 9.

Navštívit a prohlédnout si zařízení bude možné i v Bystřici nad Pernštejnem, ve Žďáru nad Sázavou, v Radešínské Svratce nebo v Radostíně nad Oslavou, kde bude otevřena pobočka Kopretiny.

Den Charity je pro nás každoročním svátkem a letos si připomínáme vlastně i narozeniny. Slavíme totiž 25 let naší činnosti. Proto chci velmi poděkovat všem, kteří přispívají různým způsobem k rozvoji charitního díla. Ať už se jedná o naše pracovníky, naše donátory či podporovatele. A naší Charitě chci popřát, aby byla i nadále organizací, která významnou měrou přispívá ke zmirňování těžkých situací a bolestí lidí, kteří se na nás obracejí,“  vzkazuje všem Ing. Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Lenka Šustrová, -red-

Den Charity_Velké_Meziříčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.