Kino získalo dotaci na výměnu křesel

kinoKino Jupiter letos požádalo o dotaci ze Státního fondu kinematografie na výměnu křesel v kině. Koncem září z fondu získalo 300.000 korun.

Rada Státního fondu kinematografie podpořila 27 projektů a kino Jupiter bylo mezi nimi. Před výměnou křesel v kině bude třeba provést stavební úpravy a zvětšit rozestupy schodů.

„Díky podpoře města Velké Meziříčí, které vyčlenilo na tuto akci 1,3 mil. korun, můžeme výměnu křesel realizovat. Původně jsme chtěli vyměnit pouze stávající křesla za nová. Po delším zvažování a jednání i názorů expertů jsme se nakonec rozhodli rozšířit rozestupy sedaček tak, aby měl divák více pohodlí. Snížíme tím sice počet míst v sále, ale jsme přesvědčeni, že tato cesta je správná. Vzhledem k větší náročnosti budeme výměnu realizovat začátkem roku 2019,“ uvedl ředitel Jupiter clubu Milan Dufek.

Kompletní modernizace kina by měla být dovršena klimatizací sálu. Avizovaná výzva na získání dotace z grantu na klimatizaci veřejných budov však nebyla do dnešního dne vyhlášena. „Věřím, že i tento poslední krok v nejbližší možné době zvládneme. Naši diváci si ho zcela jistě zaslouží. Kino má dobrou návštěvnost, od počátku modernizace k dnešnímu dni odpromítalo na 850 představení s návštěvností více jak padesát pět tisíc diváků,“ dodal Dufek.

Kino prochází modernizací

Modernizací prochází kino Jupiter postupně již od roku 2014. Činnost kina zajišťuje společnost Jupiter club, která je stoprocentně vlastněna městem Velké Meziříčí. V roce 2014 bylo kino digitalizováno a po ročním výpadku tak mohl být obnoven jeho provoz. „Digitalizace nás stála cca 1,9 mil. Kč. Pět set tisíc korun jsme získali z grantu Státního fondu kinematografie,“ upřesnil Milan Dufek.

V druhé polovině listopadu 2015 byl zateplen strop kinosálu, který byl příčinou velkého úniku tepla.

V roce 2016 byla provedena komplexní výměna koberců a rok poté bylo vyměněno nouzové osvětlení.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.