Petr Zezula získal nejvyšší krajské ocenění

kraj oceneniNejvyšší ocenění Kraje Vysočina – skleněnou medaili, převzal včera na slavnostním večeru z rukou hejtmana Jiřího Běhounka velkomeziříčský lyžař Petr Zezula.

Stal se tak jedním ze 101 lidí, které kraj za posledních deset let ocenil. Začínal coby člen Spartaku Velké Meziříčí a už tam měl nezastupitelné místo v jeho vedení a práci s mládeží, stál u vzniku samostatného Ski klubu ve Velkém Meziříčí a zásadním způsobem se podílel a stále podílí na rozvoji sportovního areálu na tamním Fajtově kopci. Má obrovský podíl na rozvoji mládežnického lyžování na Vysočině.

V celostátních, krajských i místních lyžařských organizacích pracuje již desítky let také jako funkcionář a této práci obětoval spoustu času. V roce 2003 byl spoluzakladatelem Lyžařského poháru Vysočiny – veřejné a náborové soutěže zaměřené na oživení a popularizaci lyžování a oživení činnosti oddílu lyžování. Tato soutěž se postupem času stala masovou záležitostí a účastní se jí každý rok více než tisíc lyžařů z celé republiky. Prošel všemi sférami lyžařského sportu. Jeho kariéra zahrnuje pozice rekreačního lyžaře, aktivního závodníka, instruktora, trenéra špičkových lyžařů i arbitra a technického delegáta na lyžařských akcích světového formátu.

Kraj letos ocenil jedenáct osobností, ceremoniál tradičně probíhá v Horáckém divadle v Jihlavě. Nejvyšší ocenění Kraje Vysočina uděluje kraj každoročně ve formě tří typů medailí. Kamenná medaile bývá udělena za celoživotní významné dílo nadregionálního a mezinárodního významu. Skleněná medaile jako druhý stupeň pak náleží těm, kdo svojí prací přispěli k popularizaci Vysočiny a zlepšování života v kraji. Dřevěná medaile je pak určena zpravidla mladým talentům. Z velkomeziříčských občanů patří k držitelům tohoto ocenění například Vladimír Makovský a Helena Švecová. 

-kid-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.