Střední školy představily žákům své obory

IMG 6395Třiatřicet středních škol z Vysočiny i okolních krajů se představilo na Festivalu vzdělávání v Jupiter clubu ve Velkém Meziříčí. Cílem je pomoci žákům osmých a devátých tříd základních škol s výběrem budoucího studijního oboru.

Stánky, informace o studiu, konzultace, praktické ukázky, tak probíhá přehlídka středních škol. Letos poprvé ji organizoval Jupiter club. V minulosti se v pořádání akce střídaly zdejší základní školy. Zájem ze strany vystavovatelů, středních škol, i návštěvníků z řad dětí a rodičů byl velký. "Dostavili se žáci nejen ze zdejších základních škol, ale přijeli i z okolních obcí. Mezi vystavujícími středními školami převažovaly ty z Vysočiny, ale dost jich bylo například i z Brna. Svůj stánek zde měla i velkomeziříčská společnost Výtahy, která nabízí žákům oboru výtahář na Světlé během učení praxi a poté i jisté zaměstnání," uvedl ředitel Jupiter clubu Milan Dufek.

Školy lákaly na učební a studijní obory rozličného zaměření. Mezi vystavovateli samozřejmě nechyběly ani velkomeziříčské gymnázium a Hotelová škola Světlá a SOŠ řemesel.

-mars-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.