Naučné stezky se rozšiřovat nebudou

IMG 5626Nová trasa naučné stezky z Velkého Meziříčí přes Mostiště, Loupežník a Tři kříže zpět do Meziříčí nevznikne.

Zastupitelé rozhodli nerozšiřovat naučné stezky ve Velkém Meziříčí. Město se tak nebude ucházet o dotaci z výzvy v dotačním programu, která má vyjít v roce 2019 a kde výše dotace může být až padesátiprocentní. Finanční náklady na novou trasu naučné stezky s informačními tabulemi a QR kódy pro snazší orientaci návštěvníků, odpočinkovou zónou i sportovními prvky byly vyčísleny zhruba na jeden milion korun.

Zastupitelé, kteří rozšíření naučných stezek nepodpořili, argumentovali zejména tím, že je třeba nejprve opravit stávající naučné stezky v Nesměři a v Balinském údolí. „Údržbu původních panelů pravidelně a opakovaně zajišťují Chaloupky,“ vysvětlila Jana Audy z ekocentra. „Hlavním důvodem, proč nepodporujeme vznik nové naučné stezky, je ten, že nevede katastrálním územím Velkého Meziříčí,“ dodal František Komínek. Podle Jany Audy je nová trasa vedena katastrem města z velké části.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.