Škola na Sokolovské má novou fasádu, parčík i nádvoří

ZS-Sokolovska-fasada webJako nová je nyní základní škola na Sokolovské ve Velkém Meziříčí. Má vyměněná okna, zateplenou fasádu i plochou část střechy, upravené nádvoří a park před hlavním vstupem, který je osázen novou zelení. Opravená je i budova na Poštovní, kde je školní jídelna.


„Podařilo se nám skloubit tři věci – zateplit objekt, vybudovat nádvoří a spojit to s regenerací zeleně. Bylo to docela hektické," podotkl starosta Radovan Necid v den slavnostního představení výsledku prací.
Zateplení a novou fasádu na budovách na Sokolovské i Poštovní provedla firma Building centrum. Město na akci získalo dotaci ve výši 1.228.000 korun na budovu Poštovní a 6.110.000 korun na objekty na Sokolovské. Celkem opravy vyšly na 12 milionů korun z městské pokladny.
Budovy školy nyní zvenčí září novotou. A jak ocenil ředitel školy Petr Hladík, během horkých dnů už žáci i jejich učitelé pocítili vliv zateplení střechy ve třídách přímo pod ní. Ředitel mimo jiné vyzdvihl i kompletní regeneraci parku před budovou na Sokolovské. „Původní stromy byly značně přerostlé a již neplnily svoji funkci. Proto došlo k jejich vykácení. Nový parčík je koncipován jako zelená plocha určená současně k relaxaci dětí a již nyní ji naši žáci hojně využívají," dodal Hladík.
Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.