ZŠ Školní oslavila patnáct let křtem nového CD sboru Slunko

IMG 6674Davy lidí, plné chodby dětí nabízejících vánoční výrobky i cukroví, vůně koření, vyzdobené třídy a křest nového cédéčka… Základní škola Školní ve Velkém Meziříčí slavila patnáct let.

Na oslavu patnáctého výročí otevření základní školy žáci s učiteli připravili vánoční jarmark vlastních výrobků a otevřeli dveře všem zájemcům o prohlídku prostor, v nichž se děti učí. Vrcholem akce byl křest cédéčka Bylinky – písničky z hrnečku, které natočily děti z pěveckého sboru Slunko vedeného Olgou Ubrovou a Andreou Svobodovou. „Jsem moc rád, že takhle šikovné děti a paní učitelky u nás ve škole máme a dělají výborné jméno nejen škole ale i městu. Přeji jim, aby jim radost ze zpívání, která je na nich vidět, vydržela,“ uvedl ředitel školy Petr Blažek.

Děti před křtem CD zazpívaly pár písniček na ochutnávku bylinkového pásma, k němuž texty napsal Emanuel Míšek a hudbu vytvořil Josef Fojta. „U nás je spousta výběrových sborů, v nichž zpívá mnoho šikovných dětí. Ale fór zdejšího sboru je v tom, že všechny děti pocházejí z jedné školy. Navíc ty sbory jsou tady tři. Což je nezvyklé v rámci celé České republiky,“ vyzdvihl Emanuel Míšek, který sbormistryně s nabídkou písniček a natočení CD oslovil. „A až si jejich CD koupíte, nebo je dostanete, zjistíte, že děti zpívají úplně fantasticky,“ dodal. Poté všichni společně Bylinky – písničky z hrnečku pokřtili.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.