Vánoční strom na náměstí už září

IMG 6739Deštivou a mlhavou první adventní neděli ve Velkém Meziříčí prozářil vánoční strom. Lidé se sešli k jeho rozsvícení spolu s vánoční výzdobou na náměstí.

„Chtěl bych vám popřát krásné adventní dny a Vánoce prožité v rodinách i kruhu přátel,“ přivítal přítomné starosta Josef Komínek a připojil i přání štěstí, lásky a zdraví do nového roku.

„Advent není jen očekáváním Vánoc, ale časem, kdy se můžeme něco naučit,“ připomněl děkan Pavel Šenkyřík s tím, že bychom se měli učit vnímat potřeby druhých lidí a být trpěliví.

A potom už ředitel Jupiter clubu Milan Dufek odstartoval spolu s dětmi odpočítávání: "Tři, dva, jedna, světlo!“ A vánoční strom se rozzářil modrými a bílými světly. Pod ním už na děti čekal s překvapením Mikuláš.

Součástí programu bylo představení nové knihy Velkomeziříčské řeky autorů Bohumíra Macháta a Antonína Havláta. Zájemci si mohli hned na místě ve vestibulu radnice knihu koupit a nechat od obou autorů podepsat. Kdo nestihl, může si knihu koupit v dalších na recepci radnice za cenu 300 korun.

A pěvecké sbory Slunko a Harmonie představily svoje nové CD Bylinky – písničky z hrnečku s hudbou Josefa Fojty a texty Emanuela Míška. Děti pak na pódiu vystřídala skupina Vocal Overdose a v kině začalo filmové představení Ferdinand.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.