Na webu města se opět objeví audiovizuální záznamy ze zastupitelstev

Výstřižek Na webu Velkého Meziříčí se opět objeví audiovizuální záznamy ze zasedání zastupitelstva města.

Návrh na zveřejňování audiovizuálních záznamů z jednání zastupitelstva a zveřejňování usnesení rady a zastupitelstva v otevřeném a strojově čitelném formátu na webu města, který podal klub Společně VM, včera zastupitelé schválili dvaceti hlasy.

„Podle našeho zjištění by se náklady na vymazání osobních údajů z audiovizuálních záznamů pohybovaly kolem dvou tisíc korun,“ uvedla Ivana Bíbrová (Společně VM) s tím, že jde o minimální náklad na to, aby veřejnost mohla audiovizuální záznamy na webu města znovu sledovat. „Pokud půjde opravdu o dva tisíce a nebude to víc, může na to město tuto částku ze svého rozpočtu věnovat. Při přibližně devíti zastupitelstvech za rok by to bylo osmnáct tisíc,“ řekl k tomu starosta Josef Komínek (ČSSD). Tajemník Marek Švaříček uvedenou cenu potvrdil: „Zjišťovali jsme to a ze strany společnosti, která nám přenos zajišťuje, nám byla sdělena tato částka.“

Archiv audiovizuálních záznamů ze zasedání zastupitelstev město ze svého webu stáhlo letos na jaře kvůli obecnému nařízení o ochraně osobních údajů GDPR. Aktuálně mohou zájemci sledovat pouze online přenos.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.