Nový rok v Meziříčí lidé vítali zpěvem a ohňostrojem

IMG 6994Novoroční ohňostroj ve Velkém Meziříčí provázel déšť, přesto se lidé počasím odradit nenechali a přivítat rok 2019 na náměstí přišli v hojném počtu.

Krátký program zahájil Pěvecký sbor gymnázia pod vedením Markéty Rosové Prudíkové.

Starosta Josef Komínek ve svém novoročním proslovu shrnul významné události roku uplynulého a připomněl ty, které nás čekají v roce novém. Ať již 80. výroční od začátku německé okupace naší vlasti v březnu 1939 nebo třicáté výročí sametové revoluce z listopadu 1989. „Přeji vám klid, který znamená hlavně stabilitu. Přeji vám, aby rok 2019 každému z vás přinesl rodinnou pohodu. Jedině dobré rodiny a zejména děti jsou receptem na dobrý život pro každého z nás. Přeji vám osobní štěstí,“ zakončil proslov starosta. S přáním méně starostí a stresu, více klidných chvilek se svými blízkými a také štěstí a zdraví v novém roce se připojila místostarostka Jiřina Jurdová.

Po dalších písničkách v podání gymnazistů pak odstartoval hlavní bod programu, ohňostroj, který lidé ocenili potleskem. Komu se ještě domů nechtělo, mohl s dětmi zavítat do kina, kde bylo připraveno filmové představení Yeti: Ledové dobrodružství.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.