Panorama města od malířky Vorlové se vrátí zpět

ZVV 040_panoramatický_pohled_na_VMPo dokončení přestavby prostor po spořitelně na služebnu městské policie se na své místo vrátí obraz Velkého Meziříčí od Zdenky Vorlové Vlčkové.

Panorama Velkého Meziříčí od první moravské malířky Zdenky Vorlové Vlčkové, rodačky z našeho města, dlouhá léta visel v pobočce České spořitelny na náměstí. Návštěvníci banky i další zájemci se tak na něj mohli přijít kdykoli podívat. Obraz o rozměrech 4x2,5 metru vlastní Česká spořitelna a po přestěhování do nových prostor v Horácku už pro něj nemá místo.

„Začali jsme proto s Českou spořitelnou jednat, a ta je ochotna nám obraz zapůjčit. V žádném případě ho nechce prodat,“ uvedla místostarostka Jiřina Jurdová a dodala: „Výpůjčka bude zdarma. Město pouze zaplatí dovoz obrazu z depozitáře spořitelny v Praze zpět do Velkého Meziříčí.“ Česká spořitelna má požadavek, aby byl obraz pojištěn.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.