Zastupitelé rozdělili přebytek hospodaření i peníze z pokut

money-1934038 1280Zastupitelé včera schválili rozdělení volných zdrojů na investice z přebytku hospodaření města z roku 2018, celkem 35 milionů 880 tisíc korun. Rozdělili i peníze z pokut z úsekového měření na dálnici.

Za 12,5 milionu korun z přebytku dojde k rekonstrukci budovy hasičské zbrojnice. Město již získalo dotaci na zateplení objektu ve výši téměř 2,6 milionu korun. Krom zateplení dojde k opravě střechy a vybudování výtahu v objektu, který pro mnohé akce využívají i senioři.

Další větší částky jdou na výkup pozemků za Základní školou Školní – 2,7 milionu korun, 2,2 milionu korun na klimatizaci v kině, 2 miliony korun na zahájení projektové přípravy aquacentra, 2 miliony korun na projektovou přípravu rekonstrukce zimního stadionu a nových kabin, 3,8 milionu korun na nákup elektrické rolby na zimní stadion či skrze integrovaný regionální operační program MAS Most Vysočiny 3,7 milionu korun na nákup nové cisterny na pitnou vodu pro dobrovolné hasiče.

Z vybraných pokut z úsekového měření na dálnici je vyčleněno jedenáct milionů korun na rekonstrukci ulice Pod Strání. Město bude v tomto případě žádat o dotaci z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR. Oprava bude zahrnovat komunikaci, nové chodníky, veřejné osvětlení, přeložku plynu a opěrnou zeď v místě kolem Agromotoru.

Z pokut zbývají peníze i na opravy komunikací a povrchů po kanalizaci a vodě v ulicích K Novému světu a Záviškova, celkem 6,7 milionu korun a dalších pět milionů korun na další komunikace a chodníky ve městě.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.