Březejčtí se obávali soužití s Romy

bonfire-721345 1280Skupina Romů se minulý týden přistěhovala k jednomu z obyvatel Březejce. Místní se soužití s novými sousedy obávali, i kvůli pálení ohňů. Ti tak obec záhy opustili.


K jednomu z občanů Březejce, který žije sám v domě své sestry, se počátkem minulého týdne přistěhovala neznámo odkud skupina Romů. Bez vědomí majitelky nemovitosti. „Lidem se to nelíbilo. Oni totiž začali u domu, který stojí v řadě dalších, pálit vysoké ohně, z nich šel černý dým. Sousedé měli obavy, aby nevznikl požár," sdělila starostka Březejce Eva Rosová a dodala, že proto na situaci upozornila vlastníky nemovitosti ze Žďáru nad Sázavou. Ti okamžitě přijeli a věc řešili s přizváním policie.
„Pravdou je, že 14. července jsme na lince 158 přijali oznámení, že v objektu v obci Březejc došlo ke krádeži kříže. Policejní hlídka na místo vyjela a zjistila, že se nic neztratilo a nedošlo ani k žádnému protiprávnímu jednání," popsala tisková mluvčí policie Dana Čírtková s tím, že vlastnice objektu chtěla vyřídit problém s tím, že její bratr nechal v jejím domě bydlet zmíněné občany. „Policisté tak zasáhnout nemuseli a majitelka si problém vyřídila sama na místě," dodala Čírtková.
Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.