Zateplování školek pokračuje

IMG 6884Zateplování dalších objektů města Velké Meziříčí pokračuje přes léto na dvou budovách mateřské školy – Nad Plovárnou a na Sportovní.

Celkové finance dosahují devíti milionů korun. Město na snížení energetické náročnosti budov získalo dotaci ze Státního fondu životního prostředí.
Stavební práce na školce Nad Plovárnou začaly v červnu výměnou oken, pokračovat budou zateplením fasády a hotovo by mělo být dle plánu v polovině září. Finanční náklady jsou 4,4 milionu korun, z toho dotace pokryje 2,5 mil.
I na Sportovní měla firma nastoupit od prvního června. Ale nestalo se. „Zjistili jsme, aniž by nám to někdo oznámil, že vybraná firma je před likvidací," vysvětluje úředník stavebního odboru Jiří Oulehla. I další vybraná firma se však prací neujala a od zakázky odstoupila. Nyní je radnice konečně před podpisem smlouvy s dodavatelem, který již zateplení provede. Ještě než se vrátí do školky děti, měl by stihnout alespoň vyměnit okna. Zateplení střechy a fasády pak budou probíhat za provozu. „Na Sportovní nedojde k zateplení jednoho z pavilonů, protože není města, ale Sokola," upřesňuje ještě Oulehla. Termín dokončení prací se natáhne až někam do října a celkové náklady jsou na částce 4,8 milionů korun.
Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.