Hasiči vyjížděli o víkendu častěji

požarV sobotu zasahovali hasiči na Vysočině u devadesáti událostí, pětadvacetkrát vyjížděli k požáru

Celkem k devadesáti událostem vyjížděli v průběhu soboty 8. 8. hasiči na Vysočině. Počet událostí tak vzrostl na téměř čtyřnásobek, průměrně hasiči denně zasahují u 25 událostí. Hasiče v sobotu zaměstnaly hlavně požáry a zásahy u nebezpečného nebo obtížného hmyzu. Čtyřiadvacetkrát v sobotu hasiči zasahovali u požáru v přírodním prostředí, jedenkrát u požáru maringotky.

Od začátku týdne likvidovaly jednotky požární ochrany již 66 požárů polí, stohů, strnišť a suché trávy. Dva lidé se při hašení zranili. Majetkové škody od začátku týdne přesáhly částku 2 miliony korun. Většina požárů na polích vznikla v souvislosti s probíhajícími žněmi. Za ostatními požáry v přírodním prostředí stojí v převážné většině lidská neopatrnost a nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm.

Dne 8. 8. ve 13.06 hodin vyjely tři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů se šesti cisternovými automobilovými stříkačkami a další technikou k ohlášenému požáru pole u Měřína. Požár se podařilo hasičům velmi rychle lokalizovat a následně zlikvidovat. Majetková škoda požárem nevznikla.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová, HZS Kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.