Školka nabízí dětem nové prostředí i zdravý program

IMG 7969Mateřská škola Nad Plovárnou ve Velkém Meziříčí prošla během letních měsíců úpravami. Nyní je plně v provozu a navštěvovat ji může o šest dětí víc. Město tak dokončilo zateplení dalšího školského objektu za 4,4 milionu korun. Z toho 2,5 milionu korun pokryje dotace.


Zelená a oranžová. Nejen nové barvy – budova mateřské školy je v novém celá, zvenčí i zevnitř. Má zateplenou fasádu, vyměněná okna, uvnitř podlahy, nábytek i další vybavení, je vymalováno. Stavební úpravou, tedy zmenšením venkovní terasy, školka získala větší kapacitu, a to 28 dětí na jednu třídu. „I díky tomu jsme mohli přijmout od zápisu všechny děti," podotkla ředitelka MŠ Velké Meziříčí Božena Suchánková s tím, že celková kapacita všech pracovišť mateřské školy je nyní 418.
Výluka v mateřské škole začala od 1. června a měla trvat až do 15. září. Ač se některé práce zpozdily, přesto děti mohly nastoupit již prvního září. „Měli jsme na přípravu velice krátký čas. Teprve dvacátého sedmého srpna mohli nastoupit k úklidu provozní zaměstnanci ze všech našich pracovišť. Dělali v sobotu i v neděli, aby bylo vše hotovo a rodiče neměli problém, kam dát děti," říká B. Suchánková a dodává: „Děkuji rodičům za jejich trpělivost i pomoc a stejně tak našim zaměstnancům, kteří za rekonstrukcí udělali poslední tečku."
Krom nového prostředí mateřská škola Nad Plovárnou nabídne i nový vzdělávací program Zdravá mateřská škola. „Jde o výchovu dětí ke zdravému životnímu stylu. Týká se životosprávy, ať již stravování či pohybových aktivit," popisuje vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.