Reklama

Reklama

Chlap na střídačku

Trailer 2

Obsahy(1)

Již patnáct let št'astně vdaná Zuzana jednoho dne zjistí, že má její manžel Jiří delší dobu poměr s jinou ženou. Zuzana neváhá a rozhodne se svou sokyni Lenku navštívit a učinit jí tak trochu netradiční návrh. Její plán je přímo skandální. Navrhne jí totiž, že si rozdělí péči o Jirku a udělají z něj tak chlapa na střídačku. Lenka nakonec souhlasí a obě ženy představí tento nový způsob života Jirkovi. Tedy spíše ho postaví před hotovou věc. Co se všem zdá zpočátku jako perfektní plán, tedy jeden týden se svou ženou, ten druhý zase s milenkou, se nakonec může ukázat jako noční můra pro všechny. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (226)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chýlková ne, Žáčková ne, Langmajer ano. Ale i kdyby byl casting sebelepší, tady by to ničemu nepomohlo. Tenhle film totiž absolutně postrádá vtip. Potenciál tu samozřejmě byl, ale Zahrádka ho zcela promrhal. Postupem času bych vzal zavděk i tím nejstupidnějším z kýčovitých fórků, které téma nabízelo, ale kde nic, tu nic. Režisérova ordinační průprava tu je bolestně znát a obávám se, že lepší už to nebude. 25% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle , že je ten nejhorší film , který někteří tak hejtují tak to ani omylem jak takový Špindl, Kameňáky kterýkoliv (Vánoční jsem neviděl, ale tipuji, že to bude sračka taky) jsou daleko horší o takovém Čarovném Kamínku nemluvím radši . Nechápu co lidi od těch českých komedií jako čekají něco světoborného co by získalo 5 oskarů nebo fakt nevím. Totálně průměrný film na 3 hvězdy , ale čtvrtou přihodím jelikož filmové dno si představuji jinak navíc, když ten film dokáže pořád naplnit kina tak to asi zase taková sračka nebude. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Opět další z českých komedií, které postačí vidět jednou a v celé své nahotě zobrazují současný problém českého filmového průmyslu. Komedie, která vlastně není komedií a to přesto, že proto dělá téměř vše. Tak předně nedává smysl celá hlavní dějová linka. Ivana Chýlková alias Zuzana totiž nejprve reaguje na manželovu nevěru normálně, pak se zdánlivě zcvokne a nabídne milence, aby jej měli obě, ale záhy je jasné, že jí jde o to dostat svého chlapa zpátky a to za každou cenu. Jenže divák se zákonitě ptá, proč to do pr..le vlastně dělá, když on se mezitím s milenkou rozešel? A pak to pokračuje. Jemu zpočátku takový život moc nevyhovuje, ale po chvíli naprosto otáčí. Vyhovuje mu. Ovšem do rozuzlení, že po vzájemné válce si manželka s milenkou, už podruhé, padnou do noty a opět si chlapa rozdělí. A vše je korunováno faktem, že jediné, na čem to celé ztroskotá, tedy fakt, že manžel sám toto dělení odmítne, je velká porce sexu. Do té doby se obě chovají jako pubertální děvčata, která na střední bojují o kluka ze třetí bé. Jistě nejen ženy se budou ptát, kde je sebeústa ženy? Opravdu je odpovědí na nevěru to, že se bude o chlapa bojovat jakkoli, byť je v ceně sebevědomí a vlastní ústa? Ženy ve filmu samy sebe degradují a ponižují na úroveň, na které by jakákoli normální žena nikdy nechtěla klesnout. Tedy, opravdu nemá ani jedna na víc? A to ani ve chvíli, kdy jsou o tom samy přesvědčené, protože Zuzana si fotí sexy fotky a Lenka svádí Jiřího v sexy prádélku rovnou na živo. Úvodní scény ještě pár dobrých vtipů přinesly, ale pak se komedie stačí do neuvěřitelné série trapností, kde se vtip hledá těžko a logika ještě víc. Ostatně, závěr vlastně korunoval a zároveň naprosto charakterizoval celý film. Ochrnutý Langmajer, kterého musí obě ženy kamkoli doprovázet si jede na skútru a svou hereckou etudu dovádí k vrcholu. Tak nevím, chce se při zírání na české filmy ještě ironicky pousmát nebo spíše plakat? ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Potenciálne zaujímavý námet, na ktorom sa dala postaviť vcelku slušná dramédia. Avšak po prvotnom záujme ohľadom dôvtipnej zápletky sa z toho vykľula poriadna trápnosť, ktorá miestami pôsobila totálne infantílne a prihlúplo. Až som zostal zarazený, že z takéhoto námetu sa stalo napokon poriadne trápne teátro, ktoré pôsobilo maximálne iracionálne - a to z pohľadu všetkých zainteresovaných. Sem tam nejaká dobrá hláška, občas vtipná scénka, ale z celkového pohľadu to bolo dosť mizerné (presne ako už napovedá samotné hodnotenie). Myslím si, že s daným námetom sa dalo oveľa lepšie pohrať, potenciál to malo rozhodne oveľa vyšší. 1* ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Upřímně mi pro jednou bylo Langmajera líto. Zaprvé proto, že tuto životní zkušenost by nechtěl zažít žádný chlap a po druhé proto, že ten chudák se už na slušnou roli nejspíše nikdy nezmůže. V paměti diváů navždy utkví jako, ten co hrál v těch romantických sračkách. Jinak tento snímek není tím nejhorším, co česká kinematografie za poslední dobu v tomto žánru vyplodila, takže dávám jednu a půl hvězďule. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Film je remakem francouzské komedie Garde alternée (2017). Režisér Petr Zahrádka si původní scénář pouze poupravil. Oba filmy mají i podobné plakáty. (Bernyz)
  • Při závěrečných titulcích hraje píseň „Mrtvej chlap“, kterou nazpívali Jiří Langmajer a Marta Jandová. Její text napsal režisér a upravovatel původního francouzského scénáře Petr Zahrádka. Další použitou písní je krátký úryvek „Okno mé lásky“ od Petra Jandy a kapely Olympic. (noelcoward73)

Reklama

Reklama