Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (966)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková navoněná fajnovka, která jako by byla úmyslně poněkud zdechlá (aby mohli vyniknout v závěsu následující Avengeři?) Titulní postava je ohromně sympatická se všim všudy - dokonce i narážky na to, že Brie Larson neumí běhat, jsou vlastně OK v kontextu s faktem, že Danversová byla otloukánek a nemehlo. Heh.. Jinak by se dal vyzdvihnout vtipnej (a bezchybně CGI omlazenej) Fury, jeho smrtící číča a příjemně civilní dialogy. Tečka. Zkrátka: neškodná představovačka, s nezbytným znovunalezením/odemčením síly dalšího superhrdiny, která se od těch předešlých liší tím, že a) superhrdina je trochu víc super b) film je poněkud míň zajímavej sám o sobě. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Klasická Marvel šablona se vším dobrým i špatným. Kupředu to táhne parádní devadesátkové zasazení, hláškující Jackson a božský kocour Goose. Veškerá pozemská taškařice je povedená na jedničku a fakt to šlape! Problém nastává v momentě, kdy je v popředí bezpohlavní hrdinka a neosobní akční digifest, který prostě ne a ne chytnout za koule. Ale fajn popcorn. ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Strašně mě štve to zaměnitelné sci-fi prostředí s různými gadgety, raketoplány, lasery atp. Palec nahoru za skvěle omlazeného Nicka Furyho a za zasazení do devadesátek. Zbytek mě ale šíleně nebavil - nezajímala mě detektivní linka a nezajímaly mě postavy. Řemeslně klasicky na výši, ale jedna z nejnudnějších marvelovek. [Přesná stopáž: 124 min] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $152miliónovTržby USA $426,829,839Tržby Celosvetovo $1,131,416,446 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $47,962,280║ Tržby za predaj DVD v USA $19,473,385║ Tak trochu dochádzajú Marvelu sily a hlavne nápaditosť. Je to už strašne stereotypné schématické, tuctové. Neponúkne to žiadny silný element, ktorý by to niečim viac povýšil, dal tomu význam. Postavy sú už na jedno kopyto, hlavne ich motivácie, činy, myslenie. Výber hercov nie je úplne zlý Brie Larson je fajn, nie moc okukaná ale chybou je že jej postava nakoniec vyznie aj tak akosi plocho, patrične neohúri, nestrhne. Skôr taký mladík ako Samuel L. Jackson si to tu dosť slušne kradne pre seba, vie si utrhnúť sústo, či pobaviť, prípadne čo to aj tá mačka spraví. Zas Jude Law mi tu nesedí vôbec. Triky a akcia také, že priemer nič viac. Fakt si neviem predstaviť chuť aby som sa k filmu vrátil opätovne. Nepomôžem si ale pri takýchto filmoch mi chýbajú ďaleko zručnejší režiséri tipu Cameron, J.J.Abrams, či zjavenie ako James Wan. /videl v kine: 70%/ ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co nezvládli někteří Avengeři za 3 a více filmů (tj. získat si mé sympatie), zvládla Captain Marvel za pár minut. Uznávám, že příběh je tuctovka tuctovek, ale (kladné) postavy se vydařily na výbornou, a to včetně naprosto úžasného Furyho, kterého "normálně" vůbec nemusím. Největším pozitivem z řad drobností jsou pro mě vtipy (vidíte, jak to jde, když je do příběhu nervete násilím!), největším negativem z řad "drobností" jsou záporáci. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Brie Larson, která představuje Carol Danversovou/Captain Marvel, a Lashana Lynch, jež ztvárnila zkušební pilotku Marii Rambeauovou, společně navštívily vojenskou leteckou základnu Nellis Air Force Base v Las Vegas, aby zde podstoupily velice exkluzivní výcvik a na vlastní kůži si vyzkoušely let ve stíhacím letounu F-16. Brie Larson měla také možnost setkat se a strávit čas s brigádní generálkou Jeannie Marie Leavittovou, která se v roce 1993 stala první stíhací pilotkou americké Air Force a byla také první ženou, která byla pověřena velením letky stíhacích letounů. (Zdroj: Falcon)
  • Tvůrci při natáčení využili řadu lokací v blízkosti Los Angeles, například elektrárnu Eastwood Power Station, jezero Shaver Lake ve Fresnu, poušť v Lucerne Valley či leteckou základnu Edwards Air Force Base. (Zdroj: Falcon)
  • V komiksech se kocour Carol Danvers jmenuje Chewie, po Chewbaccovi (Peter Mayhew) ze série Star Wars. Ve filmu je však jeho jméno Goose, což odkazuje na Goose Bradshawa (Anthony Edwards), postavu z filmu Top Gun (1986). (NiWi)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama