Reklama

Reklama

Chlap na střídačku

Trailer 2

Obsahy(1)

Již patnáct let št'astně vdaná Zuzana jednoho dne zjistí, že má její manžel Jiří delší dobu poměr s jinou ženou. Zuzana neváhá a rozhodne se svou sokyni Lenku navštívit a učinit jí tak trochu netradiční návrh. Její plán je přímo skandální. Navrhne jí totiž, že si rozdělí péči o Jirku a udělají z něj tak chlapa na střídačku. Lenka nakonec souhlasí a obě ženy představí tento nový způsob života Jirkovi. Tedy spíše ho postaví před hotovou věc. Co se všem zdá zpočátku jako perfektní plán, tedy jeden týden se svou ženou, ten druhý zase s milenkou, se nakonec může ukázat jako noční můra pro všechny. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (226)

kingik 

všechny recenze uživatele

Sexuálně (na)štvaný hřebec ustájil svůj nenasytný pyj mezi dvě klisničky. Střídavá péče o jeho chloubu je střídavým rájem i peklem pro jeho spermie. Ústřední herecký trojlístek -Jiří Langmajer-Ivana Chýlková- Lucie Žáčková- zvládá herecké i sexuální polohy, oblečeni neoblečeni se s vervou pouštějí do dramatických i komediálních heků a stenů, načež zalitá Zahrádka dala vyrašit poměrně originálnímu semenu na záhonu české tvorby. Ovšem i tak je znát, že přetažení typicky francouzské komiky z původní (téměř neznámé) předlohy je místy znát a může to působit až prapodivně v kontextu s komikou v českém filmu. Vedlejší postavy nejsou vyloženě rušivé, Janžurová s Novým coby manželský pár jsou ale málo využití, Martin Pechlát se už postupně etabloval do různorodých vedlejších postaviček v jiných filmech/komediích a coby kolega hlavního "sexuologa" amatéra je zástupcem "růžově" zbarvené linie, co se docela vymkla kontrole, a nakonec (bez přítomnosti kamer) dá Andreji Polákovi. Celý film rozhodně není k popukání, ani s logikou dějství se nikterak nezatěžuje. Ivana Chýlková dává (v korzetu a podvazcích) fyzicky vyniknout i tak trochu vzpomenout na své herecky svůdné začátky ve snímku Čas sluhů a vypadá šik, Lucie Žáčková procvičila zejména honitbu na Langošovi a samotný Langoš je tak báječně odkvetlý, až je z něj jakýsi stařešina neurčitého věku, což filmu v určitém ohledu dává nebývale neotřelý rozměr. Vyznavači sofistikovaného humoru mají jasnou stopku, jim snímek nenabídne vůbec nic, ovšem lehce dekadentní snímek přijde vhod vyznavačům neorané české tvorby. 8/10 ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Upřímně mi pro jednou bylo Langmajera líto. Zaprvé proto, že tuto životní zkušenost by nechtěl zažít žádný chlap a po druhé proto, že ten chudák se už na slušnou roli nejspíše nikdy nezmůže. V paměti diváů navždy utkví jako, ten co hrál v těch romantických sračkách. Jinak tento snímek není tím nejhorším, co česká kinematografie za poslední dobu v tomto žánru vyplodila, takže dávám jednu a půl hvězďule. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to zase jednou zkusil. Začíná to slušně, možná ještě lépe. Po patnácti letech manželství, ze kterého vzešly dvě děti, Ivana Chýlková zjistí, že ji Jiří Langmajer už nějaký ten pátek podvádí. Nabízí nečekané řešení: navrhne milence, že si ho budou po týdnu střídat. Pasivní Langmajer se tváří jako ocas, ale nijak se nezdráhá. A tady má pokračovat humor. Jenže ouvej. Ano, je to divné a zrůdné. Ale berme to tak, že se to v nějaké hlavě (francouzská předloha) urodilo. A že to u párů, které se hlásí do Výměn manželek, může fungovat. Ovšem skutečně ženy středního věku touží po troubovi, který sebou nechá lomcovat, a poskakují před ním v sexy prádle jako by šlo snad o George Clooneyho? Díky, nechci. Bylo mi líto herců. Solidní Chýlková s Langmajerem si alespoň zpočátku své role užívají, občas se i nějaký vtípek vyvedl. Před polovinou se to zlomí a do cíle klopýtáme velmi neobratně. Herci nevědí, co se svými postavami dělat. A divák netuší, zda záletníka těší, že může legitimně střídat dvě ženy? Nebo jde o dobře promyšlený plán manželky, jak jej získat zpět? Nebo jde o ďábelskou pomstu za to, že ho strkal do jiné? Nedozvíme se nic. Postavy se chovají náhodně, nevěrohodně. Je to jako kdybych kolegovi v práci zničehonic prošlápnul koleno a o hodinu později se ho s čistou myslí zeptal, kdy vyrazíme na kolo. Jedna mu ukuchtí zkažený karbanátek (aby kvůli průjmu nemohl souložit s tou druhou), druhá se v noci budí a ručně partnera uspokojuje (aby nemohl souložit s tou první). Možná se ty dvě perou o nudného idiota proto, že se další mužské osazenstvo snímku omezuje na duo karikatur homosexuálů. Andrej Polák je od začátku příšerný a Langmajerův nejlepší kamarád Martin Pechlát se příšerným teprve stane. Takže asi tak. Tvrdne mi kašpárek. Bože. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tvl, tohle fakt ne. Bakalářská povídka roztažená na dvě hodiny, subjektivně na tři hodiny, kde si dělám vážné obavy o duševní zdraví všech zúčastněných a furt se na něco ptám (Proč on na to přistoupil? Proč ta milenka ji neposlala razantněji do pérdele? Proč on hned, jak zjistil nevýhody, z toho nevycouval? Proč tam zas musí být dva homosexuálové? Z čeho ta knihovnice platí drahé bydlení na Jánském vršku, když jí do obchodu nepřijde ani noha? Atd., atd.). Natočené je to strašně televizně, což filmu taky nedodává nějakou dynamiku. Sice se to odněkud někam snaží jít - a chtěl jsem tedy aspoň trochu pochválit scénář, než jsem si všiml, že jde o remake francouzské komedie, ale třeba postava milenky je trpná postava (čeká, co s ní kdo udělá a jak s ní manželka zamete), u manželky netušíme, jestli jenom chce návrat chlapa, nebo také pomstu, a popravdě jsem čekal, že v určité chvíli manžel zosnuje sám svůj plán, jak se manželce pomstít, a ne že bude furt kňučet a něco předstírat. Navíc tak, jak je tady Langmajerova postava podaná, o takového chlapa by si rozumná ženská kolo neopřela. Konec je zcela bezradný, protože vlastně se nic nevyřešilo. Vy byste chtěli žít takový život? Ale žena se u toho párkrát zasmála, takže určitou svoji cílovku to některými vtípky má. ... Btw, nápad dělat si screenshoty (!) manželových rok starých (!) SMSek a ty pak tisknout na tiskárně (!) - geniální. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Opět další z českých komedií, které postačí vidět jednou a v celé své nahotě zobrazují současný problém českého filmového průmyslu. Komedie, která vlastně není komedií a to přesto, že proto dělá téměř vše. Tak předně nedává smysl celá hlavní dějová linka. Ivana Chýlková alias Zuzana totiž nejprve reaguje na manželovu nevěru normálně, pak se zdánlivě zcvokne a nabídne milence, aby jej měli obě, ale záhy je jasné, že jí jde o to dostat svého chlapa zpátky a to za každou cenu. Jenže divák se zákonitě ptá, proč to do pr..le vlastně dělá, když on se mezitím s milenkou rozešel? A pak to pokračuje. Jemu zpočátku takový život moc nevyhovuje, ale po chvíli naprosto otáčí. Vyhovuje mu. Ovšem do rozuzlení, že po vzájemné válce si manželka s milenkou, už podruhé, padnou do noty a opět si chlapa rozdělí. A vše je korunováno faktem, že jediné, na čem to celé ztroskotá, tedy fakt, že manžel sám toto dělení odmítne, je velká porce sexu. Do té doby se obě chovají jako pubertální děvčata, která na střední bojují o kluka ze třetí bé. Jistě nejen ženy se budou ptát, kde je sebeústa ženy? Opravdu je odpovědí na nevěru to, že se bude o chlapa bojovat jakkoli, byť je v ceně sebevědomí a vlastní ústa? Ženy ve filmu samy sebe degradují a ponižují na úroveň, na které by jakákoli normální žena nikdy nechtěla klesnout. Tedy, opravdu nemá ani jedna na víc? A to ani ve chvíli, kdy jsou o tom samy přesvědčené, protože Zuzana si fotí sexy fotky a Lenka svádí Jiřího v sexy prádélku rovnou na živo. Úvodní scény ještě pár dobrých vtipů přinesly, ale pak se komedie stačí do neuvěřitelné série trapností, kde se vtip hledá těžko a logika ještě víc. Ostatně, závěr vlastně korunoval a zároveň naprosto charakterizoval celý film. Ochrnutý Langmajer, kterého musí obě ženy kamkoli doprovázet si jede na skútru a svou hereckou etudu dovádí k vrcholu. Tak nevím, chce se při zírání na české filmy ještě ironicky pousmát nebo spíše plakat? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Když si jeden večer Jiří (Jiří Langmajer) čte v posteli knihu, tak mu Lenka (Lucie Žáčková) řekne, že ruší a aby tedy otáčel stránky potichu. Pak je lehce vidět, jak Jiří otočí stránku zleva doprava, což by šlo třeba v Izraeli, kde se píše zprava doleva. (noelcoward73)
  • Film je remakem francouzské komedie Garde alternée (2017). Režisér Petr Zahrádka si původní scénář pouze poupravil. Oba filmy mají i podobné plakáty. (Bernyz)

Reklama

Reklama