Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (132)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

1- opět mě po 20 minutách šíleně rozbolela hlava protože zvuk byl na 300% a ještě to dunělo jak v tunelu (proč nikdo nechápe že kinosál 30 na 30 není stavěnej na takový zvuk) a všiml jsem si že to tentokrát vadilo opravdu většině lidí, kdy bylo v obzvláště uřvaných a dunivých věcí vidět jak si lidi zacpávají uši // 2- po příchodu jsme zjistili že nás tam bude asi 35. // 3- už jsem opět přísahal že se nenechám vylákat do kina na "hloupý film" ale jsem bohužel gentlama a bez doprovodu bych dneska manželku nikdy do světa nepustil // 4- film je kravina bez pravidel, kdy se v předchozích filmech něco dozvíš, potom to překroutíš, otočíš, popřeš a pak si ty věci doslova za pochodu vymyslíš a řekneš "tak to bylo, protože mi to věřte" // 5- film jako takový nemá děj (on ho má teda ale .....) a jde jen o to že se tam mlátí velký zvířata a u toho mimo kameru umírají tisíce a tisíce lidí, kdy nic na nic nemá vliv a je úplně jedno jestli jsme v moři, na písku a nebo na sněhu. // 6- Když i totálně zprasený seriál kde je Godzilla asi 2 minuty v celé stopáži je jakoby přehlednější a alespoň dává v tom universu nějaký smysl, tak si představte co za kopanec do koulí je tohle. Pokud si chcete užít večer a nechcete minimálně na týden ztratit jakoukoliv vůli existovat, tak se tomu vyhněte, zajděte někam na sekanou v housce s nulapětkou kolou a určitě zažijete lepší zážitek než v tom kině. Chtěl jsem udělit odpad ale musím tomu přiznat tu trikovou stránku kdy už konečně i můj mozek uznal že takhle nějak mohly opravdu ty potvory před miliardami let poskakovat po tej naší malé kuličce (jako pořád je ta jejich velikost přehnaná, protože i třeba jen tak 5 takhle velkých zvířat by tenhle svět vyjedl tak za 10 let, natož asi 35 takových zvířat ale je to scifárna takže netřeba nad tím až tak přemýšlet) // 7- slibovaný návrat do dutozemě a jeho širší průzkum, který sliboval Wingard, se moc nepvedl. Není to blbě vymyšlený nebo nějak hloupě podaný (no vlastně je), ale úplně z toho trčí že to nemůže fungovat v rámci toho co je nám řečeno. Totální chaos kdy netušíte co se děje na plátně momentálně v tomto filmu překonal cokoliv co bylo kdy natočeno. Po tomhle bordelu i Trasformeři začly dávat smysl a to jsem u těch filmů inteligenčně umřel. // Dodatek :  lidé tu jsou asi jako lžička vedle pizzi. Někdo ji asi zaregistruje a popřemýšlí k čemu tam je a zbytek okamžitě pochopí že je to ztracená součást jiného jídla a je tu omylem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzbytočnejších blockbusterov a najväčších vizuálnych bordelov moderného (alebo post neviem akého) Hollywoodu. Nefunguje skoro nič, snáď len sympatie ku Kongovi v prvej polovici a snaha Rebeccy o... vlastne len snaha. Na plátne sa odohráva taký chaos, že len tí najzainteresovanejší pochopia, v čom tkvie hlavný problém, čo sa práve deje v jednotlivých scénach a nakoniec aj to, kto proti komu stojí. Ak sú collateral damages zamýšľaný ironický prvok tvorcov, tak je podaný tak extrémne meta, že som na to neprišiel. Kauzalita možno dáva zmysel, ale keď behom 20 minút bojujú postavy pri pyramídach v Egypte (aj s titulkom pre tých, ktorí nevedia kde sa nachádzajú), v novej ríši pod zemou a hneď na to v Riu, tak sa to nedá brať ani vážne, ani ako zábava a vzhľadom na nezaujímavé postavy ani ako guilty pleasure. Humor je samozrejme maximálne zúfalý. Ale nuda nehrozí a nechýba množstvo facepalmov (čiže občas to guilty pleasure vykukne), takže veľmi nízke hodnotenie sa dá brať aj ako odporúčanie, 40% by znamenalo nudnú šeď. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kong Skull Island je nepřekonaný z tohodle moderního Monterverse. Být mi 15 jásám radostí, dneska je to prostě jen čistý výplach, který sice v kině neuškodí vidět a vyloženě nepohorší, tak o nějakém velkém nadšení nemůže být řeč. Když se to drželo při zemi, tak to bylo fajn. Souboj opičáků celkem připomněl Planetu Opic a vizuálně je to celkem pěkné, bohužel lidští hrdinové tomu opět podráží nohy, jsou tu zkrátka navíc a zpomalují příběh. V závěru z toho byl už slušný digitální bordel, kde lítaly různé světelné záře od růžové po bílé a to mě už moc nebere. Skoda, že se celý film neodehrával pouze v Duté zemi bez lidí, jen s Kongem a monstrama, to by bylo fajn! 6/10. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Je to žánrový standard, který mě osobně stačil. Vizuálně nápaditý, akcí naplněný a hlavně zábavný snímek, jenž sbírá body přesně tam, kde by měl. Zamrzí větší absence Godzilly, nevýrazný záporák a souboje monster převážně mimo povrch Země. Mytologie a příběhové věci nedávají vůbec smysl a je to hloupé až do nebes, stejně tak jako předvídatelné. Pokud však dokážete vypnout mozek, užít si opravdovou atrakci pro kina a bavit se u dobře natočené akce, je tento snímek pro Vás jako stvořený. V opačném případě do kina nechoďte. A jestli se dočkáme trojky? Osobně si myslím, že už nebylo třeba ani pokračovat tímto a měl by se Monsterverse nějak uzavřít. Jestli tomu věřím? Ne. Pokud snímek vydělá, závěr trilogie tady máme do pár let. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Co k tomu napsat. U těchto typů, kde jsou monstra, které na vás vystrčí svojí kamennou kládu a vysypou z ní sopku chcanek, nebo stylem, kde si člověk nemusí říct ani frázi: Všechno jde do s*aček jsou asi v pohodě... v tuto chvíli i lepší, protože tenhle film zahrnuje něco mnohem děsivějšího. Jasný, absolutní vybagrování Ria, Káhiry, Říma a dalších míst, kde lidé zdrhají i když už dávno měli vědět, že tyhle stvoření tady převládají a nikdo s tím nic nemůže udělat. Místo toho smečka vědců budou následovat obří gorilu, který půjde porazit opičáka, vládnoucí otrokům a zároveň zajistit, aby Kong se dal dohromady s Godzillou, který je též jeho nepřítelem. Logika na entou a lívance s kečupem. Svět se ve filmu totálně zbláznil, napáchá škody neuvěřitelných čísel, a obří gorilla si udělá barák v Koloseu. Ale vezměme v potaz, že v tuto chvíli to budu brát tak, že je to prostě film, že už tyto typy filmů jsou, kde se svět prostě najednou zboří, i když to tak reálně není a tak bych to mohl psát u každého filmu v těchto typech. Takže to vezmu filmařsky: Velice zajímavý a celkem i dobrodružný film, kde se opičáci proti sobě mydlí. Celkem poutavý příběh, kdy náš Bumblbee se žlutou robotickou rukou pomáhá malému pardálovi proti Kingovi a zároveň celkem skvělé efekty, barevnost, hravost filmu... možná mi tam chyběla trochu i ta komedie jak z Jurského parku. Je tam i přátelství jak s malým Kongem tak tou holkou. Za mě hezky strávený večer. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Adam Wingard v rozhovoru prozradil, že záměrně používá zelenou barvu krve pro monstra z Duté země, protože působí méně násilně a jako větší zábava pro děti. (NiWi)
  • Godzilla strávil na obrazovce přibližně osm minut. V rámci kino filmů ze série MonsterVerse se tak ikonickému ještěrovi právě zde dostává nejméně prostoru (pomineme-li Kongovu sólovku z roku 2017, v níž nebyl vůbec). V jedničce (2014) strávil na plátně deset minut, ve dvojce (2019) o minutu déle a v předchozím crossoveru s Kongem taktéž okolo jedenácti minut. Nejméně času však Godzilla dostal v 1. sérii (2023) seriálu Monarch: Odkaz monster (od r. 2023), tam to byly čtyři minuty. (fiLLthe3DD)
  • Bylo najato více než 750 komparzistů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama