Město obdrželo znalecký posudek na Třebíčskou ulici

Trebicska ilustraMěsto Velké Meziříčí na žádost zastupitelů objednalo znalecký posudek přeložky ulice Třebíčská ve Velkém Meziříčí, jehož cílem bylo posoudit, zda je v pořádku navržené projekční řešení a následná realizace.

Dle závěru posudku vypracovaným Vysokým učením technických v Brně, Fakultou stavební, je nové vedení ulice Třebíčské vhodnějším řešením než to původní. Přeložka svým vedením nutí řidiče k pomalejší jízdě, má tedy zklidňující efekt. Hlavním nedostatkem je její technický stav, který má několik nerovností na vozovce a zhoršuje tak plynulost i komfort průjezdu. Tyto nedostatky bude město Velké Meziříčí řešit se zhotovitelem stavby reklamací. Posudek také upozorňuje na nutnost zlepšení parametrů křižovatky s ulicí Družstevní, které budou vyřešeny v rámci stavebních prací na vrácení ulice do původního stavu a opravy železničního mostu v příštím kalendářním roce.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Znalecký posudek ke stažení zde

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.