Vedení města informuje občany o aktuálním dění

miniaturaStarosta města Alexandros Kaminaras a místostarosta František Smažil informují občany o aktuálním dění ve Velkém Meziříčí.

 

Ve Velkém Meziříčí vznikne očkovací centrum proti onemocnění covid-19 (0:07 – 2:04)

Ve středu 27. ledna obdržel starosta města Alexandros Kaminaras při videokonferenci s hejtmanem Kraje Vysočina Vítězslavem Schrekem kladnou odpověď na otázku, zda bude možné zřídit očkovací centrum i v našem městě. Základní podmínkou je připravenost dostatečné kapacity zdravotnického personálu a potřebných prostor, na čemž vedení města již v současnosti pracuje. Dle předběžných informací by ke zřízení očkovacího centra mohlo dojít v průběhu jara. Vše se bude odvíjet od množství obdržených vakcín.

Sociální služby města Velké Meziříčí stále nabízí pomoc s registrací k očkování (2:05 – 2:25)

Od 15. ledna spustilo Ministerstvo zdravotnictví ČR centrální registrační systém k očkování proti onemocnění covid-19 pro osoby starší osmdesáti let. Od pondělí 18. ledna nabízí Sociální služby města Velké Meziříčí pomoc s touto registrací každý den v čase od 8 do 16 hodin.

Pomoc s očkováním naleznete na těchto číslech:

773 752 392
773 752 394
773 752 391
603 967 714

Pokud znáte seniory, kteří potřebují naši pomoc, předejte jim prosím uvedené informace a kontakty.

Vyhlídková věž kostela sv. Mikuláše bude mít nový informační systém (2:27 – 3:14)

V letošním roce čekají návštěvníky věže velkomeziříčského kostela sv. Mikuláše novinky v podobě nového informačního systému. Radní schválili finanční prostředky ve výši 74 000 korun na pořízení nové skautské hry pro děti s názvem Záhada velkomeziříčské věže, zpracování textů jako audionahrávek pro návštěvníky a rozšíření expozice ve věži. Zájemci o prohlídku si dosud v prostorách věže mohli prohlédnout výstavu historických fotografií s názvem „Město Velké Meziříčí", 3D model města a byt věžníka. Věž kostela bývá pro turisty každoročně přístupná od 1. června do 31. srpna, a to od pondělí do soboty od 9 do 18 hodin a v neděli od 12 do 18 hodin.

Schválení rekonstrukce zimního stadionu (3:15 – 4:07)

Rada města doporučila zastupitelstvu schválit realizaci projektu „Rekonstrukce zimního stadionu ve Velkém Meziříčí". Na základě toho se bude konat mimořádné zasedání zastupitelstva města, na kterém budou zastupitelé hlasovat o odkoupení vlastnického podílu na zimním stadionu od soukromého subjektu. Město by se tak stalo stoprocentním vlastníkem a splnilo tímto podmínky zažádané dotace v maximální výši 50 milionů korun.

Rozdělení hospodářského přebytku 2020 (4:08 – 4:19)

Dalším předmětem jednání bude rozhodování o rozdělení přebytku hospodaření z roku 2020. Toto téma se bude projednávat na mimořádném zasedání zastupitelů.

Mimořádné zasedání zastupitelstva města (4:20 – 4:41)

Mimořádné zasedání zastupitelstva se bude konat v úterý 9. února od 15 hodin ve velkém sále Jupiter clubu. Vy jej můžete sledovat online formou prostřednictvím speciálního odkazu umístěného na webu města.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.