Proč se schází mimořádné zastupitelstvo?

P1080531 cmykZáměr rekonstrukce zimního stadionu na konci minulého roku nabral rychlý spád. Dokončení projektové dokumentace se sešlo s obdobím, kdy Národní sportovní agentura vypsala dotaci na velké sportovní stavby. Bylo třeba ve velmi krátkém čase dokončit projekt, získat stavební povolení a sestavit žádost o dotaci, což se díky nemalému úsilí úředníků a vedení města podařilo.

Podmínkou pro přiznání dotace je, aby město vlastnilo celý objekt. Přitom v roce 2010 město prodalo soukromému majiteli část zázemí stadionu – hospodu, což se z dnešního pohledu jeví jako nešťastné. Zastupitelstvo se mimořádně schází právě proto, aby rozhodlo o odkupu části zimního stadionu zpět a nebylo ohroženo přiznání dotace.

Víme o návrzích, které zaznívaly v minulosti, aby město místo rekonstrukce za celkem cca 80 milionů Kč směřovalo ke stavbě nového stadionu na místě, kde by byl prostor i pro navazující sportovní zařízení (bazén, sportovní hala). Přínosem by byl prostor pro parkování, sdílení zázemí pro návštěvníky nebo energetické úspory při současné výrobě tepla a chladu. Pro nás je v tuto chvíli rozhodující rozpracovanost projektu předchozím vedením města a výslovný zájem hokejového klubu o rekonstrukci.

Odkup hospody na zimáku zpět do vlastnictví města podpoříme, byť nejsme vůbec nadšeni z toho, že v minulosti město o spravování tohoto majetku nejevilo zájem a náklady platíme až nyní. Provedení rekonstrukce podmíníme získáním dotace ve výši alespoň 40 milionů Kč.

Držíme palce městu i hokejovému klubu, aby akce pokračovala ke zdárnému konci – zimnímu stadionu s novým strojovým vybavením, mantinely a tribunami, rozšířenými šatnami a zázemím.

Městu zdar!
Společně VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.