Tělocvična bude mít lepší akustiku

P1240882První stupeň Základní školy Sokolovská ve Velkém Meziříčí využívá pro výuku tělesné výchovy a pohybových aktivit žáků tělocvičnu ve své budově nacházející se v Komenského ulici. Tato tělocvična má špatnou akustiku nesplňující normy ČSN, a proto zde nyní probíhají úpravy, které situaci zlepší.

Zhotovitel optimalizuje dobu dozvuku, demontuje původní svítidla a nahradí je novými, zreviduje elektroinstalaci a celkově upraví akustiku. Následně se uskuteční nová měření doby dozvuku, která potvrdí, že provedené úpravy vedly k optimalizaci doby dozvuku požadované normou ČSN 730527.

Termín těchto prací byl stanoven od 1. července 2021 do 16. srpna 2021, jeho zadavatelem je město Velké Meziříčí, které je zřizovatelem školy. Cena činí 1 342 729,05 korun bez DPH, tj. 1 624 702,15 korun s DPH.

Pozn.: Dobou dozvuku se myslí čas, během nějž zvukový impulz klesne o 60 decibelů vůči šumu. Je určován rychlostí, za kterou se akustická energie vytratí z určitého prostoru. Zásadně ovlivňuje kvalitu poslechu, srozumitelnost řeči a sluchové vjemy osob v místnosti.

Milan Krčmář

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.