Místostarosta města informuje o dění ve městě

Bez názvu_2_copy_copy_copy_copy_copyMístostarosta města František Smažil informuje o spuštění participativního rozpočtu včetně ankety k místu konání městské pouti v nadcházejícím týdnu. Zároveň také zve občany k účasti na dnešní vernisáži výstavy studentských projektů z Fakulty architektury ČVUT Praha, které řeší rozvoj nábřeží podél řeky Balinky.

Město od pondělka spouští participativní rozpočet (0:21 – 1:52)

Velké Meziříčí se rozhodlo připojit k řadě měst, které zapojují názory a podněty občanů v rámci participativního rozpočtu do rozhodování o rozvoji obce. Pomocí tohoto rozpočtu, v jehož rámci rada města schválila 300 000 korun, mohou lidé vylepšit menší kousek veřejného prostoru například novou lavičkou, výsadbou zeleně a podobně.

O pravidlech participativního rozpočtu vás budeme informovat v pondělí 14. února, kdy také zahájíme sběr návrhů.

Radní projednali rozdělení přebytku hospodaření z roku 2021 (1:53 – 2:10)

Rada města na svém posledním zasedání projednala návrh hospodaření s přebytkem města na rok 2022, který bude předložen k projednání na příštím zasedání zastupitelstva města.

ANKETA: Kde se má konat městská pouť (2:11 – 3:00)

Tradiční pouť ve Velkém Meziříčí se uskuteční v neděli 19. června. O místě jejího konání rozhodnou občané prostřednictvím ankety. Bližší informace poskytneme v týdnu od 14. února.

Pozvánka na vernisáž výstavy studentských návrhů ČVUT Praha (3:01 – 4:18)

Dovolujeme si Vás pozvat k účasti na veřejné prezentaci návrhů studentů Fakulty architektury Českého vysokého učení technického v Praze, kteří se v rámci spolupráce s naším městem snažili nastínit možnou budoucí podobu nábřeží podél řeky Balinky. Setkání s nimi, které bude dozajista inspirativní, se včetně doprovodného programu uskuteční dnes, tedy v pátek 11. února, v kinosále Jupiter clubu od 17 hodin.

Pozvánka SvitVelmez

 

 

 

 

 

 

 

 

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.