Starosta města informuje o aktuálním dění ve městě

upraveno1Starosta města Alexandros Kaminaras informuje o otevírací době výstavy návrhů studentů ČVUT Praha řešících rozvoj nábřeží, kterou občané mohou navštívit v předsálí kina Jupiter clubu nebo v rámci území bývalého areálu Svitu. Dále podává informace o schválení harmonogramu blokového čištění, probíhající anketě o místě konání pouti, spuštění participativního rozpočtu města a otevření nového obvodního oddělení policistů ve Velkém Meziříčí.

Výstava návrhů studentů ČVUT potrvá do konce března (0:17 – 0:41)

Zveme Vás k návštěvě výstavy studentských návrhů Fakulty architektury ČVUT Praha řešící rozvoj velkomeziříčského nábřeží. Vestibul kina je z nádvoří Jupiter clubu zpřístupněn od pondělí do čtvrtka od 12 do 16 hodin, v pátek od 10 do 14 hodin a při každém promítání filmu s třicetiminutovým předstihem. Inspirativní návrhy zůstanou viset ve Svitu nejméně do konce března. Udělejte si procházku do centra města a zhodnoťte potenciál rozvojového území kolem řeky Balinky.

Svit 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Radní schválili harmonogram blokového čištění (0:42 – 1:20)

Každý rok se v březnu realizuje jarní blokové čištění. Rada města na svém posledním zasedání schválila časový harmonogram čištění ulic, a to od soboty 12. března do čtvrtka 21. dubna. Čištění bude probíhat vždy v čase od 6:00 do 14:00 hodin. Seznam ulic budete zveřejněn v březnovém čísle Velkomeziříčska a následně na sociálních sítích. Žádáme proto řidiče, aby svá vozidla v uvedených dnech neparkovali na komunikacích a umožnili pracovníkům technických služeb provést úklid, a to i na parkovištích.

Harmonogram blokového_čištění_2022

 

 

 

 

 

 

 

 

Hlasujte v anketě o místě konání pouti (1:21 – 2:11)

Tradiční pouť ve Velkém Meziříčí se uskuteční v neděli 19. června. O místě jejího konání rozhodujete vy, občané, prostřednictvím ankety.

Anketa jsme spustili 15. února, hlasovat v ní můžete až do 25. března. Jak se do ní zapojit?

Svůj hlas můžete udělit v mobilní aplikaci Hlášenírozhlasu.cz. Hlasovat můžete také prostřednictvím e-mailu redakce Velkomeziříčska na adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo využít podání hlasovacího lístku, který bude k dispozici v březnovém čísle radničního zpravodaje. Ten budou moci zájemci vhodit do hlasovací urny umístěné od 2. března v hale staré radnice.

ANKETNÍ OTÁZKA

Kde byste uvítali umístění atrakcí a stánků na pouti ve Velkém Meziříčí v roce 2022?

• Na Náměstí
• V bývalém areálu SVITu

Město spustilo participativní rozpočet (2:12 – 3:11)

Máte-li nápady na zlepšení našeho města, řekněte nám o nich. V rámci participativního rozpočtu, který město realizuje poprvé v historii, můžete zasílat své nápady a my jeden z nich vybereme a zrealizujeme. Na tuto akci jsme vyčlenili 300 000 korun, které mohou posloužit třeba na nový herní prvek pro děti, chytrou lavičku, výsadbu zeleně a podobně.

Své podněty podávejte ve vyplněném formuláři, který naleznete na webu města, do 15. března prostřednictvím e-mailu na adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo si papírový formulář vyzvedněte v redakci Velkomeziříčska či v Turistickém informačním centru, který po vyplněný následně odevzdáte na podatelně v budově staré radnice. Pravidla participativního rozpočtu včetně formuláře pro návrh projektu naleznete na webu Velkého Meziříčí v sekci Rada města a zastupitelstvo.

Po vytřídění proveditelných nápadů bude následovat hlasování. Nápad, který dostane nejvyšší počet hlasů do 30. dubna, bude zrealizován.

Otevírá se nové sídlo policistů (3:12 – 3:38)

Policisté z obvodního oddělení ve Velkém Meziříčí sídlí od konce února v nové budově na ulici Třebíčská. Slavnostní otevření nového zázemí policistů se uskuteční 1. března. Pro veřejnost se Den otevřených dveří uskuteční následovně, ve čtvrtek 3. března, a to dopoledne v době od 9 do 11 hodin a odpoledne od 14 do 16 hodin. Koho z vás zajímá prohlídky nové služebny, určitě se přijďte podívat.

Město Velké Meziříčí děkuje Jiřímu Michlíčkovi za veškerou spolupráci (3:39 – 4:05)

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.