Místostarosta města informuje o dění ve městě

Bez názvu_2_copy_copy_copy_copy_copy_copy_copyMístostarosta města František Smažil zve občany k účasti na právě probíhajících Jarních trzích na náměstí. Podává informace o možnosti hlasování v participativním rozpočtu. Dále informuje o letošním programu a rozmístění atrakcí a stánků na tradiční městské pouti. V neposlední řadě sděluje, že město Velké Meziříčí v dohledné době vyhlásí veřejnou sbírku na pomoc obyvateli z Hrbova.

Zveme vás na Jarní trhy na náměstí (0:17 – 1:00)

Město ve spolupráci s Jupiter clubem pořádá Jarní trhy. Na Náměstí je ve čtyřech stáncích k zakoupení jídlo, nápoje a další sortiment s velikonoční a jarní tématikou. Stánky jsou otevřené od pondělí 4. dubna do soboty 16. dubna v čase od 10 do 18 hodin. Udělejte si procházku do centra města, nasajte jarní atmosféru a podpořte trhovce.

Rozhodněte, jak využít 300 tisíc korun z participativního rozpočtu (1:01 – 2:55)

Město přijalo 12 návrhů v participativním rozpočtu, a z toho jich pracovníci investorského oddělení 9 vyhodnotili jako realizovatelných. O tom, který projekt se uskuteční, rozhodnete vy prostřednictvím hlasování.

Hlasovat můžete pomocí aplikace Hlášenírozhlasu.cz nebo vhozením hlasovacího lístku do sběrného boxu v přízemí hlavní budovy městského úřadu. Hlasovací lístek naleznete v dubnovém tištěném zpravodaji Velkomeziříčsko nebo přímo v hale radnice u sběrného boxu. Každý může hlasovat pouze jednou, a to od 1. do 30. dubna. Poté se všechny hlasy sečtou. Během května se vyhlásí vítězný návrh, který město podle časové náročnosti příprav a povolení, avšak nejpozději do konce roku, zrealizuje. Vítězné návrhy včetně podrobných popisů najdete na webu i Facebooku města a zpravodaje Velkomeziříčsko.

Letošní pouť nabídne mnohem víc (2:56 – 4:46)

Velkomeziříčská pouť se letos rozšíří i do areálu bývalého Svitu. K atrakcím a stánkům přibude i pódium s kulturním programem na Náměstí. Pouťový víkend by tak měl lidem nabídnout více zábavy.

„Respektujeme výsledky ankety, která proběhla na základě podnětů občanů našeho města. Rozhodli jsme se ale nad touto změnou neuvažovat pouze tak, že přesuneme atrakce do Svitu a tím to skončí. Naopak, chceme nabídku pouťového víkendu rozšířit. Znamená to, že ve Svitu budou atrakce a stánky, ale náměstí nezůstane prázdné. Jednáme s kapelami, zajišťujeme pódium a chceme lidem nově při pouti dopřát také kulturní program. Pouť totiž v našem městě zahajuje léto a všichni se na ni společně těšíme. Osobně věřím, že tak oslovíme více lidí a oživíme skutečně celé centrum města," přiblížil plány červnové poutě starosta Alexandros Kaminaras s tím, že by mělo náměstí ožít pouťovou zábavou a v neděli ho rozezní lidové písničky. Protože město pamatuje i na řidiče, část plochy ve Svitu bude po celý pouťový víkend vyhrazená pro parkování. Po nedělní mši svaté v kostele sv. Mikuláše bude odpoledne na náměstí dechovka.

Město připravuje sbírku (4:47 – 5:44)

Radní na svém posledním zasedání souhlasili s konáním veřejné sbírky za účelem finanční pomoci v tíživé životní situaci majitele nedávno vyhořelé dílny v Hrbově. Výtěžek zamýšlené sbírky se použije k obnově jeho dílny včetně vybavení. V této věci vám brzy přineseme bližší informace.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.