Helena Švecová převzala cenu Skutek roku

svecova krajPředsedkyně Vlastivědné a genealogické společnosti při Jupiter clubu Helena Švecová je držitelkou krajského ocenění Skutek roku 2015. Cenu převzala na včerejším slavnostním večeru na zámku ve Světlé nad Sázavou.

V sedmém ročníku ankety zabodovala v kategorii poradenství, osvěta a vzdělávání. "Vlastivědná a genealogická společnost především poskytuje poznání. Dává příležitost, aby se lidé dozvěděli zajímavé informace, a příležitost, aby se setkávali nad něčím smysluplným. Městu poskytujeme tu službu, že znovuobjevujeme téměř zapomenuté osobnosti z jeho vzdálenější i nedávné minulosti. Badatelům zprostředkujeme nejnovější poznatky z oboru genealogie a naši členové velmi aktivně publikují," popsala činnost velkomeziříčských genealogů Helena Švecová.

Velkomeziříčská VGS, kterou Helena Švecová vede od roku 2002 má dnes padesát členů. Genealogové patří k nejaktivnějším spolkům ve městě. Scházejí se každé úterý, pořádají veřejné přednášky, diskuse a semináře a také exkurze a zájezdy.

"Děkuji všem, kdo se na genealogické činnosti v našem městě podílejí, protože je to i ocenění jejich práce. A hlavně všem děkuji za hlasy v anketě," uzavřela Švecová. 

-kid-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.