Výstava architektonických návrhů náměstí začíná už ve čtvrtek

DSC01812Slavnostní vernisáží začíná ve čtvrtek 3. listopadu v 16.00 výstava návrhů v architektonické soutěži na úpravu centra města. Na vernisáži promluví také předseda poroty soutěže David Vávra.

Lidé mohou výstavu navštívit ve výstavní síni Jupiter clubu do 25. listopadu. Kromě jednotlivých návrhů 16 účastníků soutěže uvidí také celý protokol o hodnocení návrhů. V rámci vernisáže 3. listopadu je v 17.00 čeká beseda s autorem vítězného návrhu Davidem Mikuláškem.

Architektonicko-urbanistickou soutěž Náměstí a přilehlé ulice ve Velkém Meziříčí vyhlásilo zastupitelstvo 7. dubna. Přihlásilo se do ní 16 architektonických ateliérů. Z nich porota vybrala tři vítěze v pořadí a ocenila (včetně finanční odměny) dalších šest návrhů.

Hodnocení poroty probíhalo v režimu přísné anonymity. Nikdo z porotců nevěděl, kdo je autorem hodnocených návrhů, aby případné věhlasné jméno názor poroty neovlivnilo. Samy návrhy byly podle podmínek soutěže už předloženy tak, aby se z jejich popisu a zpracování nedali autoři identifikovat.

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.