Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 4

Recenze (966)

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Klasická Marvel šablona se vším dobrým i špatným. Kupředu to táhne parádní devadesátkové zasazení, hláškující Jackson a božský kocour Goose. Veškerá pozemská taškařice je povedená na jedničku a fakt to šlape! Problém nastává v momentě, kdy je v popředí bezpohlavní hrdinka a neosobní akční digifest, který prostě ne a ne chytnout za koule. Ale fajn popcorn. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, titul nejdebilnejsiho MCU filmu to neziskava, precejen Homecoming je jeste vyssi liga (cti sracka), ale i tak to je o uroven niz nez Obcanska valka, Ant-Man a Wasp nebo Black Panther, kterejm jsem dal 3*, takze tady je to tak na 2,5*. V tomhle filmu totiz skoro nic nefunguje. Mozna kdyby to byl pilot k serialu, tak dejme tomu, ale na dve hodiny tady latky fakt neni, prislo mi to jako takova rychlospichnutina, jen aby se stihla predstavit dalsi postava dulezita pro Endgame. Brie Larson a Samuel jsou sice super sympataci, jejich dialogy jsou to nejzabavnejsi na celym filmu a sami dva tak vicemene tahnou film. Nic jinyho tu bohuzel uz moc nezbejva. Cely to vypada jak nic moc mix mezi Strazcema Galaxie nebo Green Lantern, ale zabavnosti ani jednoho to zdaleka nedosahuje. Akce je sice docela fajn a triky ocekavane v pohode, ale neni tu ani jedna zapamatovani hodna scena nebo nic, co by nebylo videt uz v jinym komiksovym filmu a nutno rict ze i v daleko lepsim provedeni. Navic, i kdyz nehrozi nuda, film se docela tahne, tady bych rek, ze je na vine naprosto nevyrazna hudba a silenej, neprehlednej strih. Celkove pro me naprosto zbytecnej film a popravde, kdybych nechtel mit komplet nakoukano pred Endgame, asi ho s klidnym srdcem budu ignorovat. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco se svět pokoušel nenávidět hlavní představitelku za to, že v interview odpověděla na otázku, na kterou byla tázána, já jsem spokojeně vyčkával. Brie Larson je a bude svá a já jen děkuji všem zúčastněným za to, že se odvážili ji obsadit do přísně sledovaného originu nového charakteru. Právě ona byla několik let mojí vymodlenou Marvel a vidět ji konečně v obleku na plátně je pro mě malým velkým svátkem. Film sice zakopává v samém úvodu, kdy konfliktu Kree a Skrullů chybí větší náboj, ale pozemská nálada, okořeněná drobnou účastí Coulsona, neodolatelným Goosem, geniálně věrnou devadesátkovou atmosférou a hlavně zjištěním, že se s přimhouřením oka jedná o Avengers 0.5, funguje po všech stránkách. Dokonce i bez dostatečného prohloubení charakteru hlavní hrdinky, která je tak životními okolnostmi v minulosti i současnosti spíše vláčena, ale o to bližší je divákovi při nalézání poslání i vlastního já. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Mise splněna. Ve zcela standardních marvelovských kulisách a příběhových šablonách se odvíjí prequel Avengers, který však má napojení na ostatní filmy z univerza jen zanedbatelné. I Marvel tak má svou Wonder Woman, čímž naplňuje kvóty i dobové požadavky. Je však nutno uznat, že ženskou linku netlačí úplně na sílu, a tak přestože motivy „buď sama sebou, poslouchej své emoce, máš na to, jsi žena“ nejsou přehlédnutelné, snímek bez problémů funguje i bez nich. Sledujeme tedy origin lišící se snad jen nezvyklým postavením v Marvel/Avengers univerzu a nenápadně dávající najevo, že ženská síla stála jak u zrodu této superhrdinské větve, tak i vysvětluje, proč bude stát na jejím konci. Kapitánka se ukazuje jako nejsilnější hrdinka celého tohoto světa, bohužel operující bez silnějších emocí a v příběhu prošpikovaném zbytečnými nesmysly. Ale vše je naštěstí dost barevné a produkčně zvládnuté, že dvě hodiny i tentokrát příjemně utečou. Jackson si pohláškoval, devadesátková hudba recyklovala funkční prvek ze Strážců Galaxie a po zhlédnutí budete ke své kočce přistupovat s několika obavami. Zvládnuté řemeslo, snědený popcorn a dostačující představení titulní hrdinky. Tak dík. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Oproti iným marvelovkám Captain Marvel jednoducho chýba svižnosť a akcia. A i keď k nej na konci príde, Carol je jednoducho príliš OP. Ale inak sa prvý diel tejto superhrdinky viac-menej nevymyká zo štandardov MCU. Nie je to samozrejme žiadne Infinity War, ale to som ani nečakal. A Brie je ako Captain Marvel úplne o.k., nemám s ňou žiaden problém. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Písnička, která hraje ve 38. minutě, je „Only Happy When It Rains“ od Garbage. V 57. minutě hraje „You Gotta Be“ od Des'ree. V 87. minutě hraje „Come As You Are“ od Nirvany. V 94. minutě hraje „Just A Girl“ od No Doubt. (Duoscop)
  • Tvůrci původně zamýšleli potitulkovou scénu, ve které by Yon-Rogg (Jude Law) přistál na planetě Sakaar, poblíž kosmické brány Ďáblova řiť. Scéna by tak odkazovala na film Thor: Ragnarok (2017). (Andrew78)
  • Pri natáčaní pomáhala svojimi radami dvojica pilotov U.S. Air Force. Jeden z nich, major Stephen "Cajun" Del Bagno, zomrel 4. apríla 2018 pri tréningovej misii letky Thunderbirds v Nevade. Stalo sa tak len týždeň po tom, čo s hercami a tvorcami konzultoval ohľadom filmu. Brie Larson (Captain Marvel) dala vyrobiť odznaky s jeho podobizňou a rozdala ich členom štábu. Film je venovaný jeho pamiatke. (megajalec)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama