Děti malovaly náměstí a za odměnu se nad ním proletí

IMG 7255Šestadvacet dětí z více než dvou stovek zúčastněných ve výtvarně-literární soutěži Naše náměstí včera na radnici převzalo z rukou starosty cenu pro vítěze.

„Máme pro vás překvapení a snad je oceníte. Radní rozhodli, že vám umožníme neotřelý zážitek, a to prolétnout se nad naším náměstím, když už o ně a o Velké Meziříčí v soutěži šlo,“ prozradil dětem Radovan Necid.

Odměnou je tedy patnáctiminutový vyhlídkový let letadlem křižanovského aeroklubu nad Velkým Meziříčím a získávají ji: Jakub Cejpek, Nicolas Marek, David Bradáč, Karolína Chytková, Karolína Šabíková, Denisa Krejčová, Petra Kleščová, David Ambrož, Lucie Štipáková, Šimon Winterling, Václav Hladík, Monika Chalupová, Nela Wasserbauerová, Karolína Batelková, Jáchym Novotný, Jakub Drdla, Tereza Hladíková, Kateřina Chlubnová, Vendula Kožená, Markéta Hanušková, Natálie Havelková, Míša Marková, Eliška Božíková, Nela Chadimová, Jan Kocourek a Jan Dvořáček.

Kdo z oceněných by letět nechtěl, dostane místo toho poukázku na knihy v hodnotě 500 Kč. Ale už při předání ceny bylo jasné, že vyhlídkový let většinu dětí nadchl. Třeba takový Nicolas Marek si jej nenechá ujít, stejně jako Jáchym Novotný. „Poletím! Moc se těším,“ řekl Jáchym.

Soutěž Naše náměstí pro děti vypsalo město Velké Meziříčí jako součást architektonicko-urbanistické soutěže na řešení budoucí podoby centra.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.