Děti z MŠ Oslavická vykouzlily úsměv na tváři seniorů

domov copy_copyV dnešní době, kdy cíleně vznikají zařízení pro seniory propojené už od základu s mateřskými školami, se i velkomeziříčský domov pro seniory tomuto oboustranně prospěšnému trendu rád v rámci svých možností přizpůsobuje.

Děti z mateřské školy Oslavická pravidelně navštěvují místní seniory nejen s besídkami plnými básniček, písniček a tanečků, ale scházejí se s babičkami a dědečky i ke společnému tvoření.

Tentokrát se v rámci mezigenerační spolupráce, po úvodní rozcvičce vedené dětmi, všichni pustili do výroby pestrobarevných květů v jídelně domova, které následně ozdobí celou budovu. Děti společně se seniory otiskovaly jednoduchou technikou PET láhve na papír. Výtvarná tvorba všechny moc bavila, což dokazovaly nejen rozzářené oči, ale i roztomilé zapatlání barvami všech zúčastněných.

„Jsem moc ráda, že za námi děti chodí. S nimi čas krásně utíká. Jejich bezprostřednost je ohromující. Rády si sednou i za námi na klín, aby nám šla práce lépe od ruky,“ sdělila jedna z obyvatelek domova.

Kristýna Pokorná

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.