Žáci ze Základní školy Lhotky tančí

tit copyV průběhu měsíce května zrealizovala naše ZŠ ve Lhotkách z příspěvku dotace Kraje Vysočina na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 2020 a ve spolupráci s agenturou SE.S.TA projekt Škola tančí.

Letošní školní rok bylo zvoleno téma Voda. Pod vedením lektorky žáci tvořili nejrůznější choreografie zabývající se vlastnostmi vody, jejím skupenstvím, ale také měřením jejího objemu. Připomněli si, že voda je také životním prostředím mnoha rostlin a živočichů. A protože bez vody by nebylo na Zemi života, je nutné chránit i její čistotu. Děti si tak zajímavým a neobvyklým způsobem osvojily poznatky z učiva přírodovědy a zjistily, že k získávání a procvičování vědomostí nemusí vždy sloužit pouze učebnice.

V pondělí 20. května proběhlo představení pro rodiče v kulturním domě ve Lhotkách. Završením celého projektu bude vystoupení žáků na tanečním festivalu Korespon dance, které proběhne 14. července na Zámku ve Žďáru nad Sázavou.

ZŠ Lhotky

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.