Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (966)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemný průměr. Nikoho neurazí, ale proč se k tomu vracet? Sterilní komiksová adaptace, která nepřináší nic zásadního a až zbytečně hraje na sentimentální notu. Celá ta atmosféra okolo "girl power" filmu mi nevadí, ani ta sentimentalita v mnoha scénách, už vůbec ne ultimátní schopnosti hlavní postavy, které vůči ostatním hrdinům působí přehnaně. Co mi přijde smutné je, že film je až zbytečně pomalý, vleče se (snahy o záchranu pomocí vtipu a chemie mezi postavami vše nezachrání). Kromě hodně mluvení je zajímavé, že je to stejně tak origin Captain Marvel jako skoro-origin Shieldu nebo Furyho (stejně s čičinou krade film Brie...). Ani závěr nemá epický rozměr, který by vzal dech. Za mě se zítra vzbudím a zrovna k téhle marvelovce se nebudu mít důvod v budoucnu vracet (Doctor Strange je minimálně odvážnější, Black Panther akčnější). PS: první potitulková scéna je jediný zásadní moment pro Endgame a osobně mě překvapil (tipuju, že tohle se stane tak ve 30-40. minutě filmu), ale překvapení. druhá potitulkovka je slabá... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tento film chystal, tak jsem byl jak nevěřící Tomáš. Vážně má Marvel v plánu celé superhrdinské univerzum zachránit jednou superhrdinkou, o které nikdy pořádně nebyla ani řeč? I na plakátu mi Brie Larson neseděla. Vypadalo hrozně…uměle. Jenže to jsem se sakra přepočítal. Kapitánka Marvel je skvělý film. Má od všeho trochu a ještě k tomu je slušným, v podstatě úvodem, do vzniku pojmu Marvel. Přitom jsem při sledování vůbec neměl pocit, že bych koukal na superhrdinku, jako spíš na nějaké slušné sci-fi. Mohly za to skvělé efekty, které nejenom, že vypadají jak z Hvězdných válek, ony zřejmě i kus ze Star Wars mít budou, když na nich dělalo stejné studio. K tomu přimíchejte nějaké ty emoce, nějaký ten vtípek, řadu narážek, které Vám tvůrci naservírují buď náznaky a nebo jen pohledem některého z herců a nějaký ten příběhový obrat, který se v případě tohoto filmu doslova povedl. Dokonce i u té Brie jsem si v půlce filmu říkal, že lepší superhrdinka snad ani nemohla být. Marvel zde dal opět na frak DC a já musím říct, že naprosto oprávněně. U mě ten vztah k Marvelu vznikal pomalu, ale o to intenzivnější teď je…Captain Marvel je takřka geniální vsuvkou mezi dvěma díly Avengers. Líp to naplánovat snad ani nešlo. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková navoněná fajnovka, která jako by byla úmyslně poněkud zdechlá (aby mohli vyniknout v závěsu následující Avengeři?) Titulní postava je ohromně sympatická se všim všudy - dokonce i narážky na to, že Brie Larson neumí běhat, jsou vlastně OK v kontextu s faktem, že Danversová byla otloukánek a nemehlo. Heh.. Jinak by se dal vyzdvihnout vtipnej (a bezchybně CGI omlazenej) Fury, jeho smrtící číča a příjemně civilní dialogy. Tečka. Zkrátka: neškodná představovačka, s nezbytným znovunalezením/odemčením síly dalšího superhrdiny, která se od těch předešlých liší tím, že a) superhrdina je trochu víc super b) film je poněkud míň zajímavej sám o sobě. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, titul nejdebilnejsiho MCU filmu to neziskava, precejen Homecoming je jeste vyssi liga (cti sracka), ale i tak to je o uroven niz nez Obcanska valka, Ant-Man a Wasp nebo Black Panther, kterejm jsem dal 3*, takze tady je to tak na 2,5*. V tomhle filmu totiz skoro nic nefunguje. Mozna kdyby to byl pilot k serialu, tak dejme tomu, ale na dve hodiny tady latky fakt neni, prislo mi to jako takova rychlospichnutina, jen aby se stihla predstavit dalsi postava dulezita pro Endgame. Brie Larson a Samuel jsou sice super sympataci, jejich dialogy jsou to nejzabavnejsi na celym filmu a sami dva tak vicemene tahnou film. Nic jinyho tu bohuzel uz moc nezbejva. Cely to vypada jak nic moc mix mezi Strazcema Galaxie nebo Green Lantern, ale zabavnosti ani jednoho to zdaleka nedosahuje. Akce je sice docela fajn a triky ocekavane v pohode, ale neni tu ani jedna zapamatovani hodna scena nebo nic, co by nebylo videt uz v jinym komiksovym filmu a nutno rict ze i v daleko lepsim provedeni. Navic, i kdyz nehrozi nuda, film se docela tahne, tady bych rek, ze je na vine naprosto nevyrazna hudba a silenej, neprehlednej strih. Celkove pro me naprosto zbytecnej film a popravde, kdybych nechtel mit komplet nakoukano pred Endgame, asi ho s klidnym srdcem budu ignorovat. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nálepky typu “nemastné, neslané”, ale přesně takový tento film je. Captain Marvel je svým způsobem taková milá a nenáročná komiksovka, která se žalostně drží při zemi a nevyužívá svůj plný potenciál. O nejmizerněji napsané ústřední postavě MCU, která si projde doslova nulovým vývojem charakteru, se asi není ani potřeba nijak rozepisovat. Po velmi dlouhé době marvelácká origin story, která mě sice neurazila, ale vyloženě mě nebavila. Za nečekaný twist ve stylu třetího Iron Mana ale dávám opatrný palec hore. Byl to sympatický a dobře vymyšlený krok od komiksové předlohy, který to tentokrát vzal bez snahy mě nakopat do koulí zbytečným a nefunkčním humorem, a díky tomu fungoval absolutně bez problému. 5/10 (Infinity Saga: IM 7/10 TIH 6/10 IM2 4/10 CA: TFA 4/10 Thor 7/10 Avengers 9/10 IM3 7/10 Thor: TDW 4/10 CA: TWS 8/10 GotG 8/10 Avengers: AoU 7/10 AM 6/10 CA: CW 7/10 DS 7/10 SM: Homecoming 7/10 Thor: Ragnarok 8/10 GotG Vol2 8/10 BP 9/10 Avengers: IW 9/10 AM&tW 6/10) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Pro potřeby natáčení jedné ze scén v Los Angeles tvůrci filmu využili starého obchodního centra v severním Hollywoodu a vybudovali pro něj nový exteriér, který zahrnoval prodejnu Radio Shack, videopůjčovnu Blockbuster a také čistírnu oděvů. Celé místo působilo tak realistickým dojmem, že k obchodům nezřídka zamířili kolemjdoucí, kteří netušili, že se jedná o filmové kulisy. (Zdroj: Falcon)
  • Natáčelo se od 19. března do 6. července 2018 v Kalifornii. (Varan)
  • Jedním ze světů, které výtvarník filmu Andy Nicholson v okolí Los Angeles pro potřeby natáčení stvořil, byla Torfa. Nicholson se svým týmem využil prostředí pískovny a lomu v Simi Valley a s pomocí stovek kilogramů písku ho přeměnil ve vizuálně velice dynamickou lokaci. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama