Sedláček se za své pravdoláskařství nestydí, ukázal to v Meziříčí

IMG 6610Lidé o přednášce Tomáše Sedláčka včera zaplnili velký sál Jupiter clubu. Sedláček jim nabídl optimističtější pohled na současnou situaci, než všichni jeho dosavadní předchůdci. Dostalo se mu za to díků.

Včerejší festivalové odpoledne patřilo Tomáši Sedláčkovi, který svoji přednášku nazval Krizí k Evropě ryzí. Večer pak manželé Alena a Petr Hadravovi ukázali na osudech historických postav – Galilea, Keplera a Křišťana z Prachatic – potřebu tvůrčí svobody vědců všech oborů, která platila a platí ve všech dobách.

Tomáš Sedláček se tradičně prezentoval jako pravdoláskař, za což se nestydí. A to i dnes, když mnozí jiní slovo „pravdoláskař = sluníčkář“ užívají pouze opovržlivě, jako nadávku. Opakovaně připomněl, že zrovna Češi se tak zle nemají, aby si museli stěžovat. „Kdybychom nečetli noviny, nevěděli bychom v České republice ani o ekonomické krizi, ani o migrační krizi,“ podotkl a dodal: „Není naše krize krizí svobody?“ Stejně jako v předchozích ročnících, v nichž ve Velkém Meziříčí přednášel, i letos vnesl do sálu veskrze pozitivní energii a značnou dávku optimismu. Což lidé ocenili. „V pátek jsme si od profesora Pánka vyslechli hrozivé vize, sobotní diskuse s M. Abbasem v nás vyvolala pocit nepochopení. A teprve dnes je to souhlas. Díky vám za to,“ řekl v závěru Martin Štindl.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.