To pravé Meziříčí doporučilo zastupitelstvu víc péče o vzhled města

DSC 0400_copyTěsně vedle nových rodinných domků vyroste několikapatrový činžák a obyvatelé ulice mají ve svých zahradách rázem po soukromí. Nově zřízená zastávka autobusu denně způsobuje problémy v dopravě, když o deset metrů vedle by ničemu nevadila. I takové případy v našem městě známe. Právě jim by měl mimo jiné zabránit nový výbor zastupitelstva pro územní plán, urbanismus a rozvoj města, který navrhují zastupitelé za To pravé Meziříčí.

Výbor To pravé Meziříčí navrhuje jako sedmičlenný s nominací ze všech politických subjektů v zastupitelstvu. „Všechny kandidující politické strany ve svých programech slibovaly zásadní stavební záměry v našem městě. Město a jeho tvář – podoba – jsou věcí veřejnou a závislou na kvalitním rozhodnutí po široké diskusi. Navíc si tato rozhodnutí žádají maximální otevřenost, neboli módně řečeno transparentnost. Nový výbor zastupitelstva je přesně to místo, kde by podněty a prostor po veřejnou diskusi měly najít místo,“ říká člen zastupitelstva Petr Velička.

V okolních městech je takový výbor docela běžný. Má jej například dvacetitisícový Havlíčkův Brod, i malý pětitisícový Horšovský Týn. Z měst srovnatelné velikosti třeba nedaleký Tišnov.

Návrhem zastupitelů za To pravé Meziříčí se minulý týden zabývala městská rada.

Zastupitelé za TPM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.