Radnice vyhlásila dětskou soutěž o podobě náměstí

namestiDěti z Velkého Meziříčí mohou zasáhnout do budoucí podoby centra města.

Radnice pro žáky a studenty mateřských, základních a středních škol a školských zařízení ve městě vyhlásila výtvarně-literární soutěž s tématem Naše náměstí.

Soutěž pro děti je součástí běžící architektonicko-urbanistické soutěže na úpravu centra města. Děti se mohou zúčastnit se svými výtvarnými pracemi nebo slohovými útvary ve třech kategoriích - předškoláci (pouze výtvarná část), 6-13 let a 14-18 let.

Své práce mohou odevzdávat až do 15. května v recepci radnice nebo v redakci Velkomeziříčska v budově Jupiter clubu.

"Náměty od dětí jsou nedílnou součástí architektonické soutěže. Velmi důležitá je totiž veřejná diskuse, která nad budoucností našeho centra v rámci soutěže probíhá a jejíž průběh i výsledky jsou pro budoucí rozhodování zastupitelů jakýmsi vodítkem," vysvětlil starosta Radovan Necid.

O pořadí dětských soutěžních prací bude rozhodovat odborná porota, ve které zasedá kronikářka města a bývalá profesorka na gymnáziu Jiřina Kácalová, výtvarnice a pedagožka Eva Kočí Valová, architektky Eva Uchytilová a Markéta Veličková a výtvarník Bořivoj Pejchal.

Město s nabídkou účasti v soutěži oslovilo všechny ředitele škol a školských zařízení ve Velkém Meziříčí. Jejich prostřednictvím účastníkům zaslalo i pomocné podklady – současné letecké a historické snímky Náměstí. "To jsou ale jen pomůcky, nechceme děti v kreativitě nijak svazovat," řekl starosta Necid.

Výsledky soutěže budou vyhlášeny na Den dětí, tedy 1. 6. 2016. Soutěžní práce pak budou uveřejněny na výstavě, která se uskuteční v průběhu letošního ročníku Filozofického festivalu. Budou také uveřejněny na portálu Velkomeziricsko.cz a vybrané vítězné práce i v měsíčníku Velkomeziříčsko.

Přesná pravidla soutěže pro děti a další doplnění budou na www.velkemezirici.cz v sekci Praktické informace/Architektonická soutěž.

-tz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.