Sarah Ouředníčková svoje ceny hejtmana i Talent Vysočiny věnuje gymnáziu

Image copyCenu Talent Vysočiny a Cenu hejtmana Kraje Vysočina převzala v úterý 28. června ve Žďáře nad Sázavou Sarah Ouředníčková z Gymnázia Velké Meziříčí. Stala se jednou z třinácti oceněných v letošním roce.

Odborná komise v roce 2016 nominovala na cenu Talent Vysočiny 95 žáků a studentů v pěti oborech. Sarah Ouředníčková si ocenění Talent vysloužila za humanitní obor.

„Obou cen si velmi vážím a těší mne, že se Kraj Vysočina zajímá o své studenty a snaží se je podporovat. Děkuji tedy svému úžasnému kraji. Velmi mne zaujalo, jakých mezinárodních a světových úspěchů mí kolegové dosahují. Zároveň však zastávám názor, že umístění na soutěžích nejsou jediným měřítkem úspěšnosti, a chtěla bych tedy poděkovat všem mladým lidem, kteří jsou aktivní a angažují se,“ řekla ke svému ocenění Sarah Ouředníčková a přidala i poděkování všem, kteří ji podporují: „Tyto ceny náleží mým pedagogům, kteří mi poskytují obrovskou podporu a inspiraci, mé rodině, která je mi vždy oporou, a všem, kteří při mně stojí. Získaná ocenění bych také ráda symbolicky věnovala Gymnáziu Velké Meziříčí, jehož jsem hrdou studentkou.

„Většina z nominovaných dosáhla v právě končícím školním roce významných úspěchů v celostátních i mezinárodních vědomostních, uměleckých a sportovních soutěží a jak Talent Vysočiny, tak krajská cena hejtmana jsou velkým poděkováním za reprezentaci našeho kraje a mají mladé talenty motivovat do budoucna,“ uvedla radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Fialová, která oceněným pogratulovala a Cenu hejtmana Kraje Vysočina předala.

Vítězové získali nejen ocenění Talent Vysočiny ale také stipendium – tisíc nebo dva tisíce korun po dobu deseti měsíců. Ti, kteří dostali i cenu hejtmana si za zcela výjimečné výsledky navíc rozdělí jednorázově 25 tisíc korun.

Martina Strnadová

 

Cena hejtmana Kraje Vysočina

Sarah Ouředníčková, Gymnázium Velké Meziříčí

Karolína Špinarová, Gymnázium Vincence Makovského Nové Město na Moravě

Petra Tomiczová, Biskupské gymnázium Žďár nad Sázavou

 

Cena Talent Vysočiny 2016

Umělecký obor:

Michaela Šrámková, ZUS J. Stamice Havlíčkův Brod

Cai Yang, ZUS J. Stamice Havlíčkův Brod

Přírodovědný obor:

Kateřina Fialová, Gymnázium Žďár nad Sázavou

Matěj Doležálek, Gymnázium dr. A. Hrdličky Humpolec

Technický obor:

Jindřich Dítě, Základní škola Žďár nad Sázavou, Komenského 2

Martin Daněk, Gymnázium Vincence Makovského Nové Město na Moravě

Humanitní obor:

Josef Hajdar Salloum, Základní škola Otokara Březiny Jihlava

Sarah Ouředníčková, Gymnázium Velké Meziříčí

Sportovní obor:

Alžběta Pečinková, Základní škola Žďár nad Sázavou, Komenského 2

Zdeněk Kolář, Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.