Oprava ulice Nad Tratí se protáhne

IMG 7904Termín dokončení opravy ulice Nad Tratí se protáhne kvůli špatnému uložení plynových přípojek z minulosti.

V ulici Nad Tratí již proběhla rekonstrukce kanalizace, E.ON opravil zemní elektrické vedení a rozvaděče, přibylo nové veřejné osvětlení. Zbývá dokončit povrchy a chodníky. A právě tyto práce zdrží problém s přípojkami plynu k jednotlivým nemovitostem. Ty nejsou uloženy v dostatečné hloubce pod povrchem „Chyba vznikla v minulosti. Za komplikace se obyvatelům ulice omlouváme. Projektant nyní hledá řešení,“ uvádí starosta Radovan Necid.

Na chodník si lidé v ulici Nad Tratí tedy ještě chvíli počkají. Ovšem nové osvětlení moderními LED svítidly, která jsou zde osazena jako vůbec první ve městě, už otestovali. A někteří s ním nejsou spokojeni. „Připadá mi, že svítí moc málo. Vydají tak třetinu světla oproti původním lampám,“ míní jedna z obyvatelek. „Je to nový trend – osvítit pouze chodník, komunikaci a ne celý široký prostor. Současně tak šetříme energii. Ale chápu, že pro lidi je to nezvyk,“ říká k tomu starosta. Někteří však novinku ani nepostřehli. „Ty nové lampy už svítí? Já jsem změnu ani nezaznamenala,“ odpověděla na náš dotaz ke spokojenosti s novým osvětlením další z obyvatelek ulice.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.